Üdvözöljük a

Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai hozzájárulás - Március 31-ig kell a hozzájárulást befizetni

2019. január 7.

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a kötelező kamarai hozzájárulás befizetési határideje 2019. március 31!

Az ötezer forintos hozzájárulás befizetését személyesen kamaránk ügyfélszolgálatán (Szombathely, Rákóczi Ferenc u. 23.) tehetik meg, vagy átutalással az alábbi OTP számlaszámra kérjük teljesíteni: 11747006-20222972.  A közlemény rovatban szíveskedjenek feltüntetni a vállalkozás adószámát.

Jelentkezzen támogatott szakács és pincér mesterképzésre!

2019. április 8.

Megújult szakmai tartalommal, a kor követelményeinek megfelelő mestervizsgára felkészítő képzéssel várjuk a szakmájuk iránt elhivatott szakembereket, akik a jövőben a MESTER cím büszke tulajdonosaiként szeretnék szakmájukat művelni.

Gyakorlati képzés szervezése a tavaszi szünetben

2019. április 16.

A 2018/2019. tanév rendjéről szóló 13/2018. (VI. 14.) EMMI rendelet rendelkezései alapján a tavaszi szünet 2019. április 18-tól 2019. április 23-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap 2019. április 17. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2019. április 24. (szerda).

MKIK EU Hírlevél 2019/3. szám

2019. április 10.

Megjelent az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevele. A Fókuszban az Unió rovatban „Egységes digitális piac: megállapodás új uniós szabályokról az online platformok kereskedelmi gyakorlatának méltányosabbá tétele érdekében”címmel találnak összefoglalót.

Magyar Formatervezési Díj 2019 - Pályázat

2019. április 10.

A Magyar Formatervezési Tanács érdek- és véleményegyeztetésre szolgáló tanácsadó testület, célja a magyar nemzetgazdaság versenyképességének a formatervezés eszközeivel történő erősítése, a hazai formatervezési kultúra fejlesztése.

A JÖVŐ GAZDASÁGA A DIGITÁLIS VILÁGBAN: INNOVATÍV MEGOLDÁSOK A VÁLLALATI VERSENYKÉPESSÉG FOKOZÁSÁÉRT

2019. április 9.

Az MKIK rendezvényének elsődleges célja, hogy tájékoztassa a jelenlévő vállalkozásokat az innováció jelentőségéről, annak a gazdaságban betöltött szerepéről, illetve a lehetséges innovatív megoldásokról.

Szakmák Éjszakája- több mint 4400 program országszerte

2019. április 8.

Országszerte 160 település 467 szakképző intézménye több mint 4400 programmal várja az érdeklődőket pénteken, a Szakmák Éjszakáján.

INDUL AZ MKIK GVI 2019. ÁPRILISI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

2019. április 8.

 A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

DISC alapú kommunikációs tréning

2019. március 28.

Hollósi Szabolcs vezetésével „DISC alapú Kommunikációs” című tréning Szombathelyen, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ)  Vas megye szervezésében.

Üzleti delegáció Kazahsztánba

2019. március 26.

Kazahsztán erős gazdasággal rendelkező ország Közép-Ázsiában. Nurszultán (korábbi nevén Asztana) a térség egyik legdinamikusabban fejlődő városa, ezért a magyar vállalatoknak számos területen kínál üzleti lehetőségeket.

Intelligens anyagok intelligens használata

2019. március 26.

Az Európai Bizottság megkezdte az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagokról szóló rendelet értékelését azok javítása érdekében, ezért felmérést indított a vállalkozások körében is, melyben azt vizsgálja, hogy a KKV-k mennyire ismerik az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagokra vonatkozó jogszabályok általános követelményeit, és hogyan vélekednek azok jelenlegi gyakorlatáról.

Állami kitüntetést kapott Kovács Vince, kamaránk elnöke

2019. március 21.

Állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Budapesti Gazdasági Egyetemen rendezett eseményen. A kitüntetettek között volt Kovács Vince, a Vas megyei Kamara elnöke is.

Szavazni fogok

2019. március 19.

A közelgő, májusi európai választások alkalmával az Európai Parlament intézményi, tájékoztató kampányt indított. A Szavazni fogok (angolul: This time I’m voting) kampány alulról felfelé, a közösségek közötti megosztásra építkezik. A leghitelesebb módon, személyes interakciókon keresztül jut el a szavazás fontosságának üzenete, amiben mindenki szerepet játszhat.

RUGALMAS FOGLALKOZTATÁS - JÓ GYAKORLATOK CSERÉJE / HR Klub

2019. március 18.

Az elmúlt pár év egyik legmeghatározóbb munkaerőpiaci változása az atipikus foglalkoztatási formák elterjedése a világban. Ez a modell a munkáltatók számára költségcsökkenést, a piaci követelményekhez történő optimálisabb alkalmazkodást ígér, míg a munkavállalók számára egyéni élethelyzeteik könnyebb megoldását. A fiatalabb generációk számára a rugalmas munkaforma szinte alapvető követelmény, más munkaerő-piaci csoportok, az idősödő, a kisgyermekes munkavállalók, vagy a tanulók, megváltozott munkaképességűek számára pedig ablakot jelent a munka világára.

Ünnepélyes díjkiosztóval zárult a 12. Szakma Sztár Fesztivál

2019. március 18.

Kettő első helyezést, egy második, egy harmadik és egy hatodik helyet hoztak haza a Vas megyei versenyzők.

Pályázat logóterv készítésére

2019. április 11.

 A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (továbbiakban VMKIK) pályázatot ír ki a szervezet új logójának elkészítésére.

ANYÁK NAPJA

2019. április 16.

Egy nap, ami csak az anyákról szól.

Számos ingyenes előadás: Szakértőkkel beszélgetünk majd egyebek mellett a női szerepekről, a női karrierről, illetve arról, hogy milyen nehézségekkel küzdenek manapság az anyukák. De lesz improvizációs színház, tombolasorsolás és természetesen az ebédről is gondoskodunk majd.

Pályázati felhívás

2019. április 12.

A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) pályázatot hirdet a szerv tagjainak nyilvántartásba vételére.

FÓKUSZBAN AZ EKÁER SZABÁLYOK

2019. április 10.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vas Megyei Adó- és Vámigazgatósága a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve FÓKUSZBAN AZ EKÁER SZABÁLYOK címmel tájékoztató fórumot szervez az EKÁER rendszerben érintett vállalkozások számára.

A fórum lehetőséget teremt minden olyan gyakorlati kérdés megvitatására, amely a mindennapi munkavégzés során vállalkozásuknál ebben a témában nehézséget okozhat.

Taiwani B2B üzletember találkozó

2019. április 10.

2019 április 29.-én 12 cégből álló tajvani delegáció érkezik Budapestre kereskedelmi kapcsolatok kiépítése céljából.

Üzleti delegáció Izraelbe

2019. április 9.

Izrael a Közel-Kelet egyik legfejlettebb országa gazdasági és ipari tekintetben. Hazánk és Izrael fontos gazdasági és tudományos együttműködő partnerei egymásnak. Az izraeli cégek a legmodernebb technológiákat fejlesztik és használják, és a magyar gazdaság, valamint vállalatok érdeke, hogy az izraeli cégekkel minél szorosabban együttműködjenek.

Rajzold le Európát! – rajzpályázat

2019. április 8.

A Holland Királyság nagykövetsége és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája rajzpályázatot hirdet Rajzold le Európát! címmel.

Szent György napi Kézműves Vásár Szombathely 2019

2019. március 28.

Sárkányölő Szent György jeles napján évről évre felélednek a régi vásári hagyományok Szombathelyen 2019. május 3-5. között. A sokadalomban szebbnél szebb, népművészek által készített tárgyakkal, illetve a mai kor igényeinek és ízlésének megfelelő kézműves termékekkel találkozhatnak a vásárlók.

Ingyenes vonatbérlet Európába: lesznek még pályázatok

2019. március 27.

Több mint tízszeres volt a túljelentkezés az ingyenes InterRail- bérletprogram most zárult második fordulójában, a 276 magyar helyre közel háromezren jelentkeztek.

Kérdőív a vállalkozások pénzügyi kultúrájáról

2019. március 26.

Kérjük segítse az MKIK elemző közgazdászának szakmai előmenetelét és munkáját a következő kérdőv kitöltésével.

MKIK EU Hírlevél 2019/2. szám

2019. március 25.

Megjelent az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevele, melyben a Fókuszban az Unió rovatban „EU-Szingapúr kereskedelmi és beruházási megállapodások” címmel találnak összefoglalót.

Munkahelyteremtési támogatás kis- és középvállalkozásoknak

2019. március 19.

Ötmilliárd forintból újabb pályázatot hirdet a Pénzügyminisztérium a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására. A keddtől induló pályázat révén 250 vállalkozásnál mintegy 1500 új munkahely jöhet létre Magyarországon.

Vállalkozási feltételek Németországban és Ausztriában 2019

2019. március 19.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) közreműködésével adja közre tájékoztató kiadványát „Vállalkozási feltételek Németországban és Ausztriában – 2019” címmel.

Vállalati gyorsdiagnosztika - Ismeretlen utak a sikerhez

2019. március 18.

 Műhelymunka Vas megye cégvezetőinek.