Üdvözöljük a

Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

2019. szeptemberében várja a IV. VAS MEGYEI KARRIERHÉT!

2019. március 14.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2019. szeptember 16-20. közötti héten ismét megszervezi a VAS MEGYEI KARRIERHÉT rendezvényt, illetve annak részeként a három napos szakma és cégbemutatót 2019. szeptember 17-18-19-én.

Jelentkezzen támogatott, vagy piaci alapú gyakorlati oktatói képzésre!

2019. február 1.

A kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga célja, hogy biztosítsa az iskolai rendszerű szakképzésben gyakorlati képzést folytató szervezetnél kötelező szakmai gyakorlatukat töltő tanulókkal gyakorlati oktatóként foglalkozó, meghatározott szakképesítéssel és szakmai gyakorlattal rendelkező szakemberek számára a tudatos és színvonalas pedagógiai tevékenységet jelentő minősítés elérésének lehetőségét, a tanulók képzéséhez szükséges pedagógiai, szociálpszichológiai, kommunikációs és szakképzési adminisztrációs ismeretek elsajátítását.

Munkahelyteremtési támogatás kis- és középvállalkozásoknak

2019. március 19.

Ötmilliárd forintból újabb pályázatot hirdet a Pénzügyminisztérium a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására. A keddtől induló pályázat révén 250 vállalkozásnál mintegy 1500 új munkahely jöhet létre Magyarországon.

Vállalkozási feltételek Németországban és Ausztriában 2019

2019. március 19.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) közreműködésével adja közre tájékoztató kiadványát „Vállalkozási feltételek Németországban és Ausztriában – 2019” címmel.

Vállalati gyorsdiagnosztika - Ismeretlen utak a sikerhez

2019. március 18.

 Műhelymunka Vas megye cégvezetőinek.

Tájékoztató a tanulók számára biztosítandó kedvezményes étkezési lehetőségekről

2019. március 13.

A szakmai szervezetekkel történt egyeztetések és véleményük alapján az alábbi, jogi előírásoknak megfelelő, személyi jövedelemadó-mentes és a felhasználás módja szerint egyértelműen beazonosítható lehetőségeket ajánljuk a tanulók kedvezményes étkeztetésének megoldására.

Befektetési portfólio

2019. március 13.

A portugál kereskedelmi iroda kérésére csatoljuk a portugáliai befektetési lehetőségekről szóló tájékoztató anyagokat.

MKIK EU Hírlevél 2019/1.

2019. március 13.

Megjelent az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevele, melyben a  Fókuszban az Unió rovatban „Az EU-JAPÁN gazdasági partnerségi megállapodás”címmel találnak összefoglalót.

Átadták a Szakképzési Díjakat

2019. március 11.

Átadták a Német- Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által alapított Szakképzési Díj elismeréseit Budapesten.

A Német – Magyar Kereskedelmi Kamara által kiírt verseny döntőjébe bekerült a szombathelyi BPW-Hungária Kft. által benyújtott „Szinergia a vállalati és a kamarai pályaorientációs tevékenységben a műszaki életpályamodell népszerűsítése érdekében” c. projekt - kooperáció kategóriában.

Megjelentek az uniós országjelentések a tagállamok gazdasági-társadalmi helyzetéről

2019. március 6.

Az európai szemeszter, azaz a tagállamok gazdasági és társadalmi helyzetének éves értékelése keretében az Európai Bizottság közzétette a 28 tagállamról szóló országjelentéseket.

Online konzultációval is kiegészül az Országos Innovációs Fórum

2019. március 5.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az innovációról folytatott országos konzultációt szeretné az érdekeltek lehető legszélesebb körére kiterjeszteni, ezért a március 6-án Budapesten záruló roadshow mellett online felmérést is indít a témában. A kérdőív 2019. február 28-tól március 12-ig érhető el az NKFI Hivatal honlapján.

Munkahelyi képzések pályázati támogatással - fókuszban a megvalósítás - 3. Információs nap

2019. március 1.

Sikeresen pályázott munkavállalói képzések támogatására? A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2019. március 12-én Munkahelyi képzések pályázati támogatással címmel információs napot tart. Az információs napon tájékozódhat a pályázat finanszírozása és megvalósítása során felmerülő kérdésekről és feladatokról, a monitoring látogatások folyamatáról.

MAGYAR - ÜZBÉG ÜZLETI FÓRUM

2019. február 26.

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Magyar-Üzbég Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság (KKB) következő, negyedik ülésére – Dr. Ponevács-Pana Petra, beruházások ösztönzéséért felelős helyettes államtitkár elnökletével és Eliar Ganyijev az Üzbég Köztársaság Elnöki tanácsadójának társelnökletével – 2019. március 5-6. között kerül sor Budapesten. Ennek margóján a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság üzleti fórumot és B2B találkozót szervez 2019. március 5-én, Budapesten.

Konzultáció a török gazdaság helyzetéről és üzleti lehetőségekről

2019. február 25.

Konzultáció a török gazdaság helyzetéről és üzleti lehetőségekről - Az MKIK Magyar-Török Tagozat 2019. évi közgyűlése.

Üzleti delegáció a Hannover Messe kiállításra - 2019. március 31. - április 3. Hannover

2019. február 21.

Üzleti delegáció utazik a Hannover Messe kiállításra a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozatának szervezésében, időpont: 2019. március 31. - április 3. A Németországba kiutazó üzleti delegáció célja az országok vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése, új üzleti kapcsolatok kialakítása, az Ipar 4.0 németországi eredményeinek megismerése.

Állami kitüntetést kapott Kovács Vince, kamaránk elnöke

2019. március 21.

Állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Budapesti Gazdasági Egyetemen rendezett eseményen. A kitüntetettek között volt Kovács Vince, a Vas megyei Kamara elnöke is.

Kamarai hozzájárulás - Március 31-ig kell a hozzájárulást befizetni

2019. január 7.

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a kötelező kamarai hozzájárulás befizetési határideje 2019. március 31!

Az ötezer forintos hozzájárulás befizetését személyesen kamaránk ügyfélszolgálatán (Szombathely, Rákóczi Ferenc u. 23.) tehetik meg, vagy átutalással az alábbi OTP számlaszámra kérjük teljesíteni: 11747006-20222972.  A közlemény rovatban szíveskedjenek feltüntetni a vállalkozás adószámát.

Szavazni fogok

2019. március 19.

A közelgő, májusi európai választások alkalmával az Európai Parlament intézményi, tájékoztató kampányt indított. A Szavazni fogok (angolul: This time I’m voting) kampány alulról felfelé, a közösségek közötti megosztásra építkezik. A leghitelesebb módon, személyes interakciókon keresztül jut el a szavazás fontosságának üzenete, amiben mindenki szerepet játszhat.

RUGALMAS FOGLALKOZTATÁS - JÓ GYAKORLATOK CSERÉJE / HR Klub

2019. március 18.

Az elmúlt pár év egyik legmeghatározóbb munkaerőpiaci változása az atipikus foglalkoztatási formák elterjedése a világban. Ez a modell a munkáltatók számára költségcsökkenést, a piaci követelményekhez történő optimálisabb alkalmazkodást ígér, míg a munkavállalók számára egyéni élethelyzeteik könnyebb megoldását. A fiatalabb generációk számára a rugalmas munkaforma szinte alapvető követelmény, más munkaerő-piaci csoportok, az idősödő, a kisgyermekes munkavállalók, vagy a tanulók, megváltozott munkaképességűek számára pedig ablakot jelent a munka világára.

Ünnepélyes díjkiosztóval zárult a 12. Szakma Sztár Fesztivál

2019. március 18.

Kettő első helyezést, egy második, egy harmadik és egy hatodik helyet hoztak haza a Vas megyei versenyzők.

A Hairspa Kft. és a Vas bemutatja A FRAMESI PROFESSIONAL HAIR FASHION legfrissebb fejlesztéseit.

2019. március 13.

Szeretettel meghívunk szakmai rendezvényünkre, ahol mesterfodrászaink segítségével megismerheted a legfrissebb milánói trendeket, a legújabb fejlesztéseket valamint egy forradalmi, 20 perces hatóidővel dolgozó vadonatúj festékrendszert, melynek segítségével extra bevételt tudsz generálni szalonod számára. Mindezt működés közben, élő modelleken prezentáljuk, több korosztályból.

Holland Üzleti Nap és Pop-Up Nagykövetség a Kamarában

2019. március 13.

A Holland Királyság Nagykövetsége és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network irodája tisztelettel meghívja Önt a 2019. március 21-én tartandó Holland Üzleti Nap/Pop-Up Nagykövetség elnevezésű rendezvényre.

Piac & Profit Pénz, de honnan?

2019. március 11.

2019-ben befejeződik az EU-pályázati ciklus. Minden forintot ki kell osztani, mert különben elveszítjük. Rengeteg forrásról, többezer milliárd forintról van szó. Támogatásokról és rendkívül kedvező hitelekről. Sok 50-100 %-os támogatottságú EU-pályázat is nyitva áll. A visszatérítendő pályázatok és az NHP 1000 milliárd forintos hitelprogramja is rengeteg fejlesztési lehetőséget tartogat, nagyon olcsón. Töredékpénzek is maradtak jócskán az előző pályázati keretekből.

Európai választások - Magyarország 2019. május 26-án választ

2019. március 6.

Május 26-ára tűzte ki az Európai Parlament magyar képviselőinek választását Áder János köztársasági elnök. Az európai választásokkal a választásra jogosult uniós állampolgárok többek között lehetőséget kapnak arra, hogy eldöntsék, ki képviselje érdekeiket az Európai Parlamentben a következő öt évben.

Indul az MKIK Gazdasági Tájékoztatója

2019. március 6.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) fontosnak tartja, hogy a vállalkozások az aktuális gazdasági és társadalmi változásokról és kihívásokról minél hamarabb értesüljenek, és azokra lehetséges megoldási javaslatokat kaphassanak. Ennek érdekében az MKIK Közgazdasági Igazgatósága útjára indítja Gazdasági tájékoztatóját , amely elsősorban a Központi Statisztikai Hivatal által publikált adatokra épül.

XXIX. ORSZÁGOS HR KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS

2019. március 5.

Az idei konferencia az élményjellegű megoldásokra épül: négy nagy blokkban, négy akkordban szeretnének a friss ismeretanyagot, tudást és élményként megélhető megoldásokat adni a konferencia résztvevőinek.

Szakmaszerkezeti döntés

2019. február 26.

A Magyar Közlöny 2019. évi 28. számában megjelent a 21/2019. Kormányrendelet a 2019/2020. tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntésről és a 2019/2020. tanévben a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjra jogosító szakképesítésekről.

Már elérhető a legfrissebb Adótanácsadó!

2019. február 26.

Az MKIK idén is kiadta általános adózási tájékoztatóját, ami a kis- és középvállalkozásoknak segít eligazodni a különböző adónemek, és adózási formák között.

Tanulószerződés kötési szándék bejelentési határideje: 2019. március 31.

2019. február 25.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara céljai és feladatai között szerepel – a kamarai garanciavállalás törvényi szabályozásának való megfelelés mellett – a tanulók külső gyakorlati helyen történő elhelyezésének és a tanulószerződés megkötésének elősegítése.

Nemzetközi üzletember találkozó Ungváron

2019. február 21.

 2O19. március 28-29-én Ungváron Nemzetközi Üzletember találkozót szerveznek a következő témakörben:

- Fakitermelés, fafeldolgozás

- Faipari gépek és technológiák

- Bútor és faipari termékek. Bútorkellékek.