Üdvözöljük a

Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kisinas tábor

2018. május 10.

Kisinas tábort szervez a Vas megyei Kereskedelmi és Iparkamara  2018. június 18-22-ig.  Várjuk azon 6-7. osztályos tanulók jelentkezését, akik egy izgalmas, eseménydús hetet töltenének velünk.

Innováció és hálózatépítés a turisztikában

2018. május 25.

Kamaránk szakmai rendezvényt szervez „Innováció és hálózatépítés a turisztikában” témakörben a REGIONET Competitive projekt keretében, melyre szeretettel meghívjuk Önt.

Könnyítést kaphatnak a magyar kkv-k a kormánytól

2018. május 24.

A kkv-k ideiglenes mentesülést kaphatnak a GDPR szabályozás bírságai alól - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón.

Sikeres vizsgával a munka világába

2018. május 23.

Kétféle ételt főznek a szakácstanulók; hibás alkatrészt cserélnek és javítanak a végzős autószerelők; hajat festenek, dauerolnak a leendő fodrászok. Több, mint 1000 diák 52 db - a gazdasági kamarához tartozó szakképesítésben - tesz iskolai rendszerű szakmai vizsgát ezekben a hetekben Vas megyében.

Új bizottsági kezdeményezések az ifjúsági, az oktatási és a kultúrpolitika szerepének további növelésére

2018. május 23.

Az Európai Bizottság új intézkedéscsomagot terjesztett elő annak érdekében, hogy előmozdítsa az európai oktatási térség kiépítését, megerősítse az EU kulturális dimenzióját, és ösztönözze a fiatalok polgári szerepvállalását és a demokratikus életben való részvételét. Az új intézkedések arra irányulnak, hogy bővítsék a tanulási és ezzel kapcsolatos mobilitási lehetőségeket az Európai Unióban, helyzetbe hozzák és szerepvállalásra ösztönözzék a fiatalokat, továbbá hogy az európai társadalmi fejlődés és gazdasági növekedés szolgálatába állítsák a kultúrát, kiaknázva az abban rejlő lehetőségeket.

Fórum

2018. május 18.

A BPW-Hungária Kft., a Vas Megyei Kereskedelmi és lparkamara, valamint a Vállalkozói Központ tisztelettel meghívja Önt a 2018. május24-én (csütörtökön) 14.30 órakor tartandó közös fórumára.

Európa Nap

2018. május 17.

Európa Napot rendezett az Európai Bizottság, az Európai Parlament és az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének Vas megyei tájékoztatási központja május 11-én, pénteken a szombathelyi Fő téren.

„ MI FÁN TEREM?” - A FIATAL SZAKEMBER, A JÖVŐ MESTERE kiállítás

2018. május 15.

Csodálatos teremtmény a fa. A földből táplálkozik, a levegőből építkezik és életet ad a föld élőlényeinek. Gyökerei a földből szívják fel táplálékát, a szerves bomlástermékeket. A levegő széndioxidját használja fel, a fotoszintézis révén, szén alapú építő anyagainak létrehozásához. A kibocsátott oxigén pedig a többi élőlény, így az ember számára is nélkülözhetetlen.

MKIK EU Hírlevél 2018/7. szám

2018. május 10.

Megjelent az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevele, melyben a  Fókuszban az Unió rovatban „Az európai kamarák nyilatkozata a vállalkozói jogokról” címmel olvashatbak összefoglalót.

Fedezd fel az EU-t! – Június 12-től lehet jelentkezni az ingyen vonatbérletre

2018. május 9.

Az Európai Parlament kezdeményezésére ingyen vonatbérletet kapnak a 18 éves fiatalok, hogy bejárhassák az EU-t.

Kik és hol számíthatnak NAV-revizorok megjelenésére megyénkben?

2018. május 7.

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai folyamatosan ellenőrzik azokat az adózókat, akiknél az üzemeltetett online pénztárgép éves felülvizsgálata nem látszik a NAV rendszerében.

Európa-nap 2018

2018. május 3.

Országszerte színes Európa-napi programokkal, nyereményjátékkal várja a családokat az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája és a Europe Direct tájékoztató hálózat. Az Európa-napi rendezvényeket az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája szervezi.  Szombathelyen az Európa Nap május 11-én, a Fő téren kerül megrendezésre. Totóval, ügyességi és logikai játékokkal, tájékoztatókkal várjuk az érdeklődőket! Újdonság!

Támogatott bankkártya elfogadóhely

2018. április 25.

Az NGM által a bankkártya-elfogadóhelyek számának bővítése érdekében indított kormányzati programot, amely keretében több ezer vállalkozásnak állami támogatással nyílt lehetősége terminál beüzemelésére. A kormány kiemelt célja a készpénzállomány csökkentése, a modern készpénzmentes fizetési megoldások ösztönzése. A program első lépcsőjében 30 ezer terminált helyeztek forgalomba, a második lépcsőben újabb 30 ezer terminál telepítésének támogatását biztosítják.

E-CONOMY

2018. április 24.

Az E-CONOMY Intézményi összefogás a határtérség gazdasági fejlődéséért webes háttértámogatás kifejlesztése mellett projekt keretében május-június hónapokban 3 rendezvény kerül megrendezésre, melyekre ezúton tisztelettel meghívjuk.

EUREKA

2018. április 24.

A nemzetközi EUREKA program részeként megjelent 2018. évi, mintegy 750 millió forintos keretösszeggel meghirdetett, közös német-magyar pályázatra.

"Interkulturális együttműködések az osztrák-magyar határtérségben"

2018. május 25.

 Kamaránk bilaterális tréninget szervez "Interkulturális együttműködések az osztrák-magyar határtérségben" címmel a REGIONET Competitive: KKV-k nemzetközi versenyképességének erősítése térségi vállalkozói kezdeményezések bilaterális rendszerén keresztül” projekt keretében.

Munkahelyi képzések pályázati támogatással - Információs nap

2018. május 25.

Szeretne munkavállalói számára új képzéseket indítani? Szívesen megismerné a támogatott munkaerőképzés lehetőségeit? Információs napunkon tájékozódhat a pályázat finanszírozási és megvalósítási lehetőségeiről.

Digitális Esély 2018 – Pályázat

2018. május 24.

„Digitális Esély 2018” címmel immáron ötödik alkalommal hirdeti meg közös pályázatát a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) és az SAP szoftvercég. A pályázat célja szociálisan hátrányos helyzetben lévő gyermekek, fiatalok infokommunikációs felzárkózásának és digitális oktatásának támogatása.

Belgiumi sajtólátogatás

2018. május 23.

Az élelmiszer-biztonság, az élelmiszercsalás és az élelmiszerminőség kérdései tudományos szemszögből.

Burgenlandi Műanyagipari Klasztertalálkozó a Körforgásos Gazdaság („circular economy” EU stratégia) témájához kapcsolódóan

2018. május 22.

Ismeri a REGIONET Competitive projektet?

Az osztrák-magyar határtérségben a KKV-k határon átnyúló hálózati együttműködésének modelljét hozta létre a REGIONET kezdeményezés. A „REGIONET Competitive“ projekt célja stratégiai partnerség kiépítése által a vállalkozások térségi és bilaterális szintű, valamint ágazatspecifikus együttműködésének mélyítése és versenyképességük erősítése.

Vegyen részt a REGIONET Competitive projektben!

Legyen részese a gazdaságfejlesztési hálózati együttműködésnek. Vegyen részt a tapasztalatcserét elősegítő programjainkon. Használja ki az üzleti kapcsolatépítési lehetőségeket. Jelentkezzen tanulmányútjainkra. Alakítson ki együttműködéseket találkozóink keretében. Bővítse tudását tréningjeink segítségével. Legyen kiállító vagy látogassa meg vásárainkat.

Kövesse a projekt eseményeit az alábbi honlapon www.regionetcompetitive.eu

 

Május 20-tól nem csak a forgalmit kell megmutatni a rendőrnek

2018. május 18.

Vasárnaptól változik a közúti igazoltatás menete – már ami az átadandó papírok mennyiségét illeti. Május 20-án lép érvénybe ugyanis az az uniós rendelkezés, amely nemcsak a rendőröknek teszi könnyebbé az igazoltatást, de valójában az autósok érdekét is szolgálja.

Műszaki vizsgálati bizonyítványra csak azoknak van szükségük, akik külföldről importálnak autót. A rendőrség közleményt adott ki az ügyben, hogy mindenkinek világos legyen.

 

Külpiaci lehetőségek a Közép-európai régióban Ausztria, Szlovénia, Szerbia

2018. május 15.

Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. és a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Külpiaci lehetőségek a Közép-európai régióban címmel üzleti fórumot szervez, amelyen Ausztria, Szlovénia és Szerbia mint export célpiac gazdasági környezetével és üzleti lehetőségeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Kínai–Magyar Üzleti Fórum

2018. május 15.

Ha találkozni akar  több száz kínai kiállítóval, ha meg akar tudni mindent a legfrissebb üzleti lehetőségekről, ha közvetlen üzleti kapcsolatokra szeretne  szert tenni, várjuk a konferenciával egybekötött workshopra, kiállításra és networkingre.

Rendhagyó ügyfélszolgálat - okmányhitelesítési szünet

2018. május 10.

Tisztelt Ügyfeleink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2018. május 16-án, szerdán az okmányhitelesítés szünetel a kamara ügyfélszolgálatán.

Megértésüket köszönjük!

A bevallási időszakban tovább tartanak nyitva a NAV-irodák

2018. május 7.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal fővárosi és megyei központi ügyfélszolgálatai 2018. május 7. és 18. között, valamint május 22-én rendkívüli nyitvatartással várják az ügyfeleket.

Elérkezett a tanulószerződés kötés ideje

2018. május 3.

Felhívjuk azon gazdálkodó és egyéb szervezetek képviselőinek figyelmét, akik 2018. júniusától tanulószerződés keretében valósítanák meg a tanuló(k) gyakorlati képzését, hogy a szakképzési törvény (2011. évi CLXXXVII. törvény) értelmében a tanulószerződést lehetőleg minden év május 31-ig meg kell kötni.

Szakma Sztár Fesztivál

2018. április 26.

Kilenc dobogós helyezéssel tértek haza a Vas megyei diákok a hét első három napján, Budapesten megrendezett Szakma Sztár Fesztiválról, ahol megtartották a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny idei országos döntőit.

Elindulnak a támogatott és piaci mesterképzések!

2018. április 25.

2018. május 11-én autószerelő, szakács és elektronikai műszerész mesterképzést indít a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Autószerelő piaci mesterképzésben várjuk az esetleges autószerelő jelöltek jelentkezését!

Műanyagipari innovációs nap

2018. április 24.

Műanyagipari innovációs napa KVA Interreg projekt műanyagipari szakmai ágazatának szervezésében.