Üdvözöljük a

Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A Békéltető Testület tevékenysége

2014. február 6.

A 1997. évi CLV törvény alapján a békéltető testületek 1999. január elsejétől kezdhették meg működésüket.

A békéltető testület eljárásának alapvető célja és funkciója a fogyasztó és a gazdálkodó szervezet közötti vitás ügy egyezségen alapuló rendezésének megkísérlése, amennyiben ha ez nem lehetséges, a fogyasztói jogok gyors, hatékony és egyszerű érvényesítése érdekében az ügy eldöntése.

Nem teljesített ajánlások 2016. II. félév

2017. április 3.

A fogyasztóvédelemről szóló1997. évi CLV.törvény36. § (1) bekezdése: Ha a vállalkozás a tanács ajánlásának nem tesz eleget, a békéltető testület – a fogyasztó nevének megjelölése nélkül – a jogvita tartalmának rövid leírását és az eljárás eredményét – legkorábban az ajánlásnak a vállalkozás részére történt kézbesítésétől számított hatvan nap elteltével – nyilvánosságra hozza.

A fogyasztóvédelmi törvény, békéltető testületi eljárást érintő módosulása

2016. július 18.

2016. július 4. napján lépett hatályba a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (továbbiakban: Fgytv.) azon pontjának módosítása, melyben a békéltető testület előtti eljárások tekintetében a vállalkozásokat terhelő együttműködési kötelezettség keretében teljesítendő megjelenésre irányuló rendelkezést pontosította a jogalkotó.

Békéltető Testület közleménye - Calypsosystem Kft.

2014. október 22.

Kőszegi lakosokmagánszemély I. és II. rendű fogyasztók bejelentésére a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mellett Működő Békéltető Testület fogyasztóvédelmi eljárást folytatott le a Calypsosystem Kft. 1173 Budapest, 513 u. 10/A szám alatti székhelyű vállalkozással szemben.

Békéltető Testület közleménye - Supra Sport Kft.

2014. október 7.

Séi lakos magánszemély fogyasztó bejelentésére a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mellett Működő Békéltető Testület fogyasztóvédelmi eljárást folytatott le a Supra Sport Kft. 9700 Szombathely, Széchenyi u. 1. szám alatti székhelyű vállalkozással szemben.

Békéltető Testület közleménye - Magyar Telekom Nyrt.

2014. június 18.

Szombathelyi lakos magánszemély fogyasztó bejelentésére a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mellett Működő Békéltető Testület fogyasztóvédelmi eljárást folytatott le a Magyar Telekom Nyrt. 1013 Budapest, Krisztina krt. 55. szám alatti székhelyű vállalkozással szemben.

Békéltető Testület közleménye - Gapelaag Kft.

2014. február 6.

Szombathelyi lakos magánszemély fogyasztó  bejelentésére a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mellett Működő Békéltető Testület fogyasztóvédelmi eljárást folytatott le a Gapelaag Kft. 3700 Kazincbarcika, Bercsényi u. 2. szám alatti székhelyű vállalkozással szemben.

Nem teljesített ajánlások 2016. I. félév

2017. január 20.

 A fogyasztóvédelemről szóló1997. évi CLV.törvény36. § (1) bekezdése: Ha a vállalkozás a tanács ajánlásának nem tesz eleget, a békéltető testület – a fogyasztó nevének megjelölése nélkül – a jogvita tartalmának rövid leírását és az eljárás eredményét – legkorábban az ajánlásnak a vállalkozás részére történt kézbesítésétől számított hatvan nap elteltével – nyilvánosságra hozza.

Békéltető Testület közleménye - Balogh László

2015. november 2.

Szombathelyi lakosmagánszemély fogyasztó bejelentésére a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mellett Működő Békéltető Testület fogyasztóvédelmi eljárást folytatott le Balogh László 9700 Szombathely, Orbán Balázs u. 40. szám alatti székhelyű egyéni vállalkozóval szemben.

Békéltető Testület közleménye - Inter-Gold 2004 Kft.

2014. október 7.

Egyházasrádóci lakos magánszemély fogyasztó bejelentésére a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mellett Működő Békéltető Testület fogyasztóvédelmi eljárást folytatott le az Inter-Gold 2004 Kft. 9700 Szombathely, Fő tér 27. szám alatti székhelyű vállalkozással szemben.

Békéltető Testület közleménye - SZOVA Zrt.

2014. augusztus 13.

Szombathelyi lakos magánszemély fogyasztó bejelentésére a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mellett Működő Békéltető Testület fogyasztóvédelmi eljárást folytatott le a SZOVA Zrt.  9700 Szombathely, Welther K. u. 4. székhelyű vállalkozással szemben.

Békéltető Testület közleménye - Typania Kft.

2014. március 25.

Szombathelyi lakos magánszemély fogyasztó  bejelentésére a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mellett Működő Békéltető Testület fogyasztóvédelmi eljárást folytatott le a Typania Kft. 1173 Budapest, Rákosmezei Repülő útja 4/A szám alatti székhelyű vállalkozással szemben.

Békéltető Testület közleménye - Emerald Travel Kft.

2014. február 6.

Celldömölki lakos, valamint 13 utastársa magánszemélyek  fogyasztók bejelentésére a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mellett Működő Békéltető Testület fogyasztóvédelmi eljárást folytatott le az Emerald Travel Kft. 6723 Szeged, Etelka sor 1. szám alatti székhelyű vállalkozással szemben.