Üdvözöljük a

Belgiumi sajtólátogatás | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Belgiumi sajtólátogatás

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2018. május 23.

Az élelmiszer-biztonság, az élelmiszercsalás és az élelmiszerminőség kérdései tudományos szemszögből.

Mindannyian azt szeretnénk, hogy az általunk fogyasztott ételek biztonságosak és jó minőségűek legyenek, és hogy ne kerüljenek a tányérunkra hamisított élelmiszerek. Az élelmiszer-tudomány fontos fegyvert ad a szakpolitikusok kezébe, melynek birtokában gondoskodni tudnak arról, hogy az élelmiszerlánc megfeleljen ezeknek a követelményeknek. Tekintettel arra, hogy a lakosság körében igen nagy az érdeklődés az élelmiszerek biztonságával és minőségével, valamint az élelmiszercsalással kapcsolatos kérdések és ügyek iránt, a Közös Kutatóközpont, az Európai Bizottság tudományos szolgálata és tudásközpontja sajtólátogatást szervez június 6-án Belgiumban, Geel városában működő laboratóriumaiba.

Az egynapos program keretében a látogatók előadásokat hallgathatnak meg arról, milyen munkát végeznek a Közös Kutatóközpont tudósai az élelmiszer-biztonság, az élelmiszercsalás és az élelmiszer-minőség terén, és felkereshetik az előadásokban ismertetett tevékenységekkel foglalkozó laboratóriumokat.

Kérjük, hogy a részvétel iránt érdeklődő újságírók a lehető leghamarabb regisztrálják magukat, mivel a helyek száma korlátozott. A kiválasztott újságírók úti- és szállásköltségét a Bizottság fedezi.

E-mail-cím: JRC-PRESS@ec.europa.eu

Kérjük, tüntesse fel a nevét, az Önt foglalkoztató sajtóorgánum nevét, valamint magyar sajtóigazolványának számát. Jelentkezési határidő: 2018. május 25.

A kiválasztott újságíróknak a kutatóközpont visszaigazolást küld e-mailben, melyben további tájékoztatással szolgál majd az utazás részleteiről, és biztonsági okokból kiegészítő információkat fog bekérni a résztvevőktől. Felhívjuk figyelmét, hogy a látogatás során a program angol nyelven zajlik majd.