Üdvözöljük a

Erasmus fiatal vállalkozóknak 2019 | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Erasmus fiatal vállalkozóknak 2019

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2019. június 14.

Az Erasmus fiatal vállalkozóknak program célja a vállalkozói szellem fokozása, az európai kkv-k nemzetközi kilátásainak és versenyképességének fejlesztése, valamint az induló vállalkozók és az újonnan alapított mikro- és kisvállalkozások támogatása a részt vevő országokban.

Célok:

Az Erasmus a fiatal vállalkozóknak egy határokon átnyúló mobilitási program, amely lehetőséget ad a fiatal vállalkozók számára, hogy olyan tapasztalt vállalkozóktól tanuljanak, akik kisvállalkozásokat működtetnek más részt vevő országokban.

A tapasztalatcsere a tapasztalt vállalkozónál való tartózkodás során valósul meg, amelynek segítségével az új vállalkozó szert tesz a kisvállalkozás működtetéséhez szükséges képességekre. A fogadó előnyre tesz szert azáltal, hogy vállalkozása új látószögbe helyeződik, és lehetősége van a külföldi partnerekkel való együttműködésre, illetve az új piacok megismerésére.

Az Erasmus fiatal vállalkozóknak program keretében a kiválasztott kapcsolattartó pontok (Intermediary Organisations) helyi szinten hozzájárulnak az európai kkv-k nemzetköziesedéséhez és versenyképességének javításához; támogatják az új vállalkozók mobilitását, valamint növelik a részvételi szándékot a programban és a vállalkozásalapításban.

Végrehajtó ügynökség: KKV-ügyi Végrehajtó Ügynökség (EASME)

Pályázati azonosító: COS-EYE-2019-4-01

Státusz: nyitott

Határidő: 2019.07.11.

Keretösszeg: 5 581 700 EUR

Támogatási forma: Vissza nem térítendő

Konzorciumi előírás:

A konzorciumoknak legalább független jogi személyekből kell állniuk, legalább 4 különböző résztvevő COSME-országból. Legfeljebb 2 partner lehet ugyanazon országból egy konzorciumban. Egy partner nem vehet részt több pályázatban.

További részletek:

https://www.palyazatokmagyarul.eu/competition/detail/2587

https://www.erasmus-entrepreneurs.eu/index.php?lan=hu