Üdvözöljük a

Európa-nap 2018 | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Európa-nap 2018

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2018. május 3.

Országszerte színes Európa-napi programokkal, nyereményjátékkal várja a családokat az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája és a Europe Direct tájékoztató hálózat. Az Európa-napi rendezvényeket az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája szervezi.  Szombathelyen az Európa Nap május 11-én, a Fő téren kerül megrendezésre. Totóval, ügyességi és logikai játékokkal, tájékoztatókkal várjuk az érdeklődőket! Újdonság!

Az Európa-nap története Robert Schuman 1950. május 9-én tett nyilatkozatáig nyúlik vissza. A francia külügyminiszter ebben olyan politikai és gazdasági együttműködést vázolt fel Európa számára, amely elképzelhetetlenné teszi a kontinens országai közötti háborút. Ez a nyilatkozat vezetett az Európai Gazdasági Közösséget létrehozó 1957-es római szerződések aláírásához, így a mai Európai Unió megszületéséhez is. Az évfordulót az EU 28 tagállamában Európa-napként, az európai béke és egység napjaként ünneplik.

A május 11-ei, szombathelyi Európa napon  Európa-sátor – játékokkal, EU-totóval bulgáriai nyereményútért, logikai és  ügyességi játékokkal, Európai uniós információkkal lesz jelen a Europe Direct iroda , 10 órától 18 óráig a Fő téren

A programok ingyenesek.

Csatolt állományok: