Üdvözöljük a

Rákellenes világnap: Európai információs rendszer indul, hogy hatékonyabban segíthessünk | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Rákellenes világnap: Európai információs rendszer indul, hogy hatékonyabban segíthessünk

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2018. február 8.

Mivel azonban még mindig ezek a megbetegedések jelentik a második leggyakoribb halálokot az Európai Unióban, elengedhetetlenül fontos, hogy folyamatosan rendelkezésünkre álljanak a szükséges információk, és ezek birtokában erőteljes válaszintézkedéseket hozzunk a megelőzés, a korai felismerés és a korszerű kezelés elősegítése érdekében.

 Az Európai Bizottság tudományos szolgálata és tudásközpontja, a Közös Kutatóközpont (JRC) a rákellenes világnap alkalmából létrehozta a daganatos megbetegedésekkel kapcsolatos európai információs rendszer (European Cancer Information System: ECIS) webhelyét, ahol a szakértők és gyakorló egészségügyi szakemberek a rákos megbetegedések előfordulásával kapcsolatos mintázatokkal és tendenciákkal ismerkedhetnek meg. A rendszer Európa-szerte összesen mintegy 150 népességalapú rákregiszter adatait gyűjti egybe 25 uniós tagállamból és 7 nem uniós országból. Az ECIS ezáltal értékes információkkal szolgál arról, mennyire hatékonyak a nemzeti rákellenes programok, és előmozdítja a hiányosságok orvoslását.

 

A teljes sajtóközlemény itt olvasható angolul:http://europa.eu/rapid/press-release_MEX-18-624_en.htm#3