Üdvözöljük a

Utazás közben is elérhetőek a digitális előfizetések április 1-től | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Utazás közben is elérhetőek a digitális előfizetések április 1-től

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2018. március 28.

Tartózkodjanak bárhol az EU területén, az európai polgárok 2018. április 1-jétől hozzáférhetnek az olyan online tartalmakhoz, amelyekre otthon fizettek elő.

Ennek alkalmából az Európai Bizottság, az Európai Parlament és az EU Tanácsának bolgár elnöksége közös nyilatkozatukban elmondták:

„Minden digitális kezdeményezésünk középpontjában a polgárok állnak. Bárhová is utazzanak az EU területén, az európai polgárok április 1-jétől már nem lesznek kénytelenek nélkülözni kedvenc filmjeiket, TV-sorozataikat, sportműsoraikat, játékaikat vagy e-könyveiket, amelyekre otthon digitális előfizetéssel rendelkeznek. A szabályok a fizetett szolgáltatásokra fognak vonatkozni, de a rendszerbe az ingyenes tartalmat szolgáltató vállalatok is beléphetnek. Az új szabályok az online tartalomszolgáltatók számára is előnyösek lesznek. A továbbiakban nem kell majd engedélyeket beszerezniük olyan területekre vonatkozóan, ahová előfizetőik utaznak.

2017 júniusa óta a fogyasztók Európa-szerte élvezhetik a barangolási díjak tényleges eltörlését. Most újabb siker azon határok felszámolása, amelyek megakadályozták az európai polgárokat abban, hogy a digitális médiával és tartalmakkal kapcsolatos előfizetéseiket utazás közben is igénybe vegyék."