Üdvözöljük a

Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Gazdaságfejlesztési szolgáltatásaink

 

 • Tájékoztatás a gazdaságot érintő jogszabályokról
 • Tanácsadás vállalkozás indításával kapcsolatban
 • Tanácsadás ausztriai munkavégzésről vállalkozásoknak
 • Belkereskedelmi tanácsadás
 • Pályázati tanácsadás
 • Iparjogvédelmi, szellemi tulajdonvédelmi, K+F, innovációs tanácsadás
 • Gazdasági elemzések, konjunktúra felmérések készítése
 • Üzleti találkozók szervezése bel- és külföldön
 • Külföldi szakmai utak szervezése
 • Információszolgáltatás bel- és külföldi vásárokról, kiállításokról
 • Üzleti ajánlatok közvetítése, üzleti partnerkeresés
 • Kamarai csoportos energia-beszerzés
 • Europe Direct Tájékoztató Központ - Vas megye

Részletek

Vállalkozások helyzetének felmérése

2016. március 4.

A megyei vállalkozások helyzetének megismerésére készített a kamara egy kérdőívet. Segítse munkánkat annak kitöltésével!

Már igényelhető a kedvezményes és kiszámítható NHP fix hitel

2019. január 14.

Komoly lendületet adtak a kkv-piacnak az elmúlt években a Növekedési Hitelprogram (NHP) korábbi szakaszai. A legújabb konstrukció már az OTP Businessnél is elérhető max. 2,5 százalékos hiteldíjjal.

Pegazus Díj: Piacvezető kategóriában első a vasvári MIELL Quality!

2018. november 30.

Évente osztja ki a rangos elismerést az Enterprise Investors, Kelet-Közép-Európa legrégebbi és egyik legnagyobb kockázati- és magántőke-befektető vállalata, a Bisnode, Európa egyik vezető digitális üzleti információszolgáltatója, valamint a Dentons, a világ legnagyobb ügyvédi irodája.

HIPA Tőkeakadémia

2018. november 5.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) tőkebevonási ismeretek témában HIPA Tőkeakadémia címmel tanfolyamot szervez ezúttal 4x1 napos konstrukcióban budapesti helyszínen 2018. november 15-én, 22-én, 28-án és december 6-án.

GVI- Gazdasági Havi Tájékoztató- Beszállítói tevékenység a magyar vállalkozások körében

2018. október 11.

Az elemzés az MKIK Gazdaság - és Vállalkozáskutató Intézet (MKIK GVI) negyedéves vállalati konjunktúravizsgálatának 2018. júliusi hullámán alapul, melynek keretében 400 cégvezetőt kérdeztek meg.  A negyedévről negyedévre azonos szerkezetű minta 300 kis -és középvállalkozást (20 – 249 fő között) és 100 nagyvállalkozást (250 fő felett) tartalmaz, melyek reprezentálják a vállalatok gazdasági teljesítményét és ágazati megoszlását.  A felmérés elsősorban a vállalkozások üzleti helyzetéről, valamint rövid távú üzleti várakozásairól tájékoztat, emellett ebben a hullámban a beszállítói tevékenység elterjedtségéről is megkérdezték a válaszadókat.

Digitális jólét hitelprogram indul a kkv-knak és startup vállalkozásoknak

2018. július 23.

Szeptembertől 0 százalékos, legfeljebb 200 millió forint összegű uniós forrású hitelt igényelhetnek digitális fejlesztéseikhez a kis- és közepes, illetve startup vállalkozások.

 

Megjelent az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézetének havi tájékoztatója.

2018. június 11.

Kedvező üzleti helyzet, javuló várakozások –az MKIK GVI 2018. áprilisi vállalati konjunktúrafelvételének eredményei.

Gazdasági Havi Tájékoztató 2018. március

2018. április 20.

Megjelent az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézetének havi tájékoztatója.

INDUL AZ MKIK GVI 2018. ÁPRILISI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

2018. április 4.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Használja ki az elektronikus közigazgatás lehetőségeit!

2018. január 29.

Szeretné elkerülni, hogy egy nem megfelelő azonosítás miatt valaki tudtán kívül intézkedjen a cége nevében és ennek a vállalata lássa kárát? Ugyanakkor nem repes a sorbanállós, időigényes türelemjáték gondolatától sem?

JANUÁRBAN ÉV VÉGI CSÚCSÁHOZ KÉPEST IS JAVULT KISSÉ A GKI KONJUNKTÚRAINDEXE

2018. január 22.

Januárban 2017 végi történelmi csúcsához képest is – igaz hibahatáron belül – de emelkedett a GKI konjunktúraindexe. A GKI (www.gki.hu) által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint ez az üzleti várakozások minimális javulásának és a fogyasztóiak némi romlásának eredője. A cégek a bővülés fő akadályának a munkaerő-hiányt tekintik.

Igaz, vagy legenda, hogy az online kereskedelem megöli a hagyományos üzleteket?

2018. január 12.

Valószínűleg Ön is tapasztalta már családja, barátai körében, hogy egyre gyakrabban vásárolnak interneten. Ezt a számok is jól tükrözik: már 2015-ben évi 17%-kal nőtt az internetes kiskereskedelem forgalma, és hasonló volt a növekedés 2016-ban is!

Újra lehet munkahelyteremtő beruházásra pályázni.

2018. január 9.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2018. január 6-ától újabb, 5 milliárd forint keretösszegű pályázatot hirdetett a mikro-, kis-és középvállalkozások munkahelyteremtő és -megőrző beruházásainak elősegítésére.

A „dolgok internete” - okos kütyük tárháza

2017. december 12.

Ugye Ön is tapasztalta már, hogy egyre több okos eszköz jelenik meg a környezetében?

Megérkeztünk az okos és összekapcsolt termékek világába. A dolgok internete által mindennapi eszközeink is kiegészülnek a számítógépek intelligenciájával, így azok hasznosabbá, rugalmasabbá és okosabbá válnak.

100 forintért számlacsomag a kisvállalkozóknak

2017. november 24.

Új szemléletre van szükség ahhoz, hogy a hazai kisvállalkozások pénzügyi igényeinek maradéktalanul eleget lehessen tenni – állítja Erdei Zsuzsa, az Erste Bank kisvállalkozási területének vezetője. Szerinte a kisvállalkozásoknak nem egyszerűen terméket kell értékesíteni és tanácsokat adni, hanem megoldásokat. Erre azért van szükség, mert a kisvállalkozások működése és igényei nagyban különböznek a kis- és középvállalatokétól, számukra ehhez igazodó egyszerű, testreszabott megoldásokat kell kínálni.

Megjelent két, a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességét és fejlesztését támogató pályázati felhívás

2015. június 10.

Megjelent két, a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességét és fejlesztését támogató pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében.

Építőipari vásár Oberwartban

2018. december 17.

2019. január 31-én nyitja meg kapuit az oberwarti Baumesse. A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a korábbi évekhez hasonlóan idén is megjelenési lehetőséget biztosít a vásáron a vasi vállalkozásoknak.

Felvették a Tempó-t

2018. november 10.

Népszerű a vállalkozások körében az OTP gyors elbírálású hitele.

Az MNB adatai szerint 2018 II. negyedévében tovább folytatódott a vállalati hitelezés dinamikus bővülése. Az év közepéig éves összevetésben 750 milliárd forinttal emelkedett a vállalati hitelállomány, ez 12 százalékot meghaladó éves bővülésnek felel meg. Jól teljesít az OTP Business új Tempo Vállalkozói Hitele is, pár hónap alatt több mint 4 milliárd forintos hitelkihelyezés történt csak ezen a terméken keresztül.

 

IMAGINE MOBILITY MEETINGS

2018. október 24.

Autóipari beszállítók figyelmébe ajánljuk a párizsi nagykövetség felhívását.

Indul az MKIK GVI 2018. októberi online konjunktúra felvétele

2018. október 3.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Gazdasági Havi Tájékoztató 2018. június

2018. július 10.

Az  MKIK  GVI  negyedéves  vállalati  konjunktúra  felmérésében  400 cégvezető  véleményét kérdezték a cégük üzleti helyzetéről és kilátásairól. A teljes mintára vonatkozóan – amely 300 db kis- és középvállalkozást (20 –249 fő között) és 100 db nagyvállalkozást (250 fő felett) tartalmaz –a   Negyedéves  Konjunktúramutatót  és  a Negyedéves  Bizonytalansági  Mutatót  közöljük.  A megkérdezett kis - és középvállalkozások esetében pedig a KKV Körkép Konjunktúramutatót és a KKV Körkép Bizonytalansági Mutatót számítjuk ki.

EUREKA

2018. április 24.

A nemzetközi EUREKA program részeként megjelent 2018. évi, mintegy 750 millió forintos keretösszeggel meghirdetett, közös német-magyar pályázatra.

Industry Day szakmai nyílt nap - Amerikai Nagykövetség

2018. április 19.

2018. április 24-én az Amerikai Nagykövetség „Industry Day” szakmai nyílt napot szervez. Az eseményen a nagykövetségi közbeszerzés folyamatát és feltételrendszerét, valamint a különböző szerződésformákat mutatják be.

Gazdasági Havi Tájékoztató - 2018. január

2018. február 21.

Megjelent az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézetének havi tájékoztatója.

MNB: Magyarország versenyképességének javítására van szükség

Bár a versenyképesség javításának makrogazdasági alapjai létrejöttek, a vállalatok viszonylag  alacsony termelékenysége miatt Magyarország továbbra is versenyképességi hátrányban van a régió országaihoz képest - állapítja meg a Magyar Nemzeti Bank 2017-es  Versenyképességi jelentése. Hazánkban az átlagos vállalkozási kedv az uniós átlag felett alakul, azonban a kis - és  középvállalatok  hozzáadott  értéke  és  K+F  beruházásai  jelentősen  elmaradnak  a  nagyobb, gyakran multinacionális háttérrel rendelkező vállalatoktól. Emellett a megfelelő képzettségű munkaerő, a piacképes oktatás hiányosságai és az állami bürokrácia is nehézséget jelentenek a kkv - szektor számára.

Üzleti partner keresés

2018. január 24.

Christopher Ball, Magyarország tiszteletbeli konzulja Connecticut államban, az amerikai American Seal and Engineering vállalat számára olyan innovatív technológiákat alkalmazó magyar üzleti partnert keres az energiaipar, a légi- és űripar, az autóipar, valamint a lézeripar területéről, amely alkalmas és kész kiterjeszteni működését az Egyesült Államokra.

Széchenyi Kártya - még több segítség a vállalkozásoknak

2018. január 18.

Nemrégiben újra változott a Széchenyi Kártya Program. Valamennyi hiteltípus esetén az addigi 50 millió forint maximálisan igényelhető hitelösszeg a duplájára, 100 millió forintra növekedett.

DigitalVisegrad 4 Europe

2018. január 12.

Magyarország szlovéniai nagykövetségének kérésére továbbítjuk Önöknek a 2018. január 18-án, Ljubljanában megszervezésre kerülő DigitalVisegrad 4 Europe elnevezésű rendezvényre szóló meghívót, a programot, a jelentkezési lapot és a szálláslehetőségeket.

Az MKIK GVI 2017. októberi vállalati konjunktúra felvételének eredményei

2017. december 19.

Megjelent az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézetének havi tájékoztatója. A tanulmányokat csatolva olvashatják magyar és angol nyelven.

Ipar 4.0.: a jelen és a lehetséges fejlesztési területek

2017. december 12.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Informatikai Kollégiuma által indított sorozat az Ipar 4.0 gazdaságfejlesztési koncepcióval kapcsolatban ad átfogó tájékoztatást. A szakértők a termelési digitalizációval, az automatizációval és a folyamatoptimalizálással kapcsolatos fejleményeket veszik sorra.