Üdvözöljük a

GVI 2016. októberi negyedéves konjunktúra-felvételének eredményei | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

GVI 2016. októberi negyedéves konjunktúra-felvételének eredményei

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2016. december 2.

A 2016. októberi adatfelvétel tanúsága szerint Magyarországon az üzleti bizalom szintje az előző negyedévben tapasztalthoz képest nem változott: továbbra is 30 ponton áll. A 2015. október óta tartó javuló tendencia már az előző negyedévben megtört, amikor a Konjunktúramutató értéke 33 pontról 30 pontra csökkent. Az eredmények azt mutatják, hogy ezt a negyedévet pedig a stagnálás jellemzi. (Az előző év ugyanezen időszakában a Konjunktúramutató értéke mindössze 24 pont volt.)

A Bizonytalansági Mutató értéke 35 pontos szinten áll, amely érték egy ponttal magasabb az előző negyedévben mértnél (2016 júliusában 34 ponton állt). A mutató értéke arra utal, hogy az aktuális tendencia nem egységesen érinti az üzleti szférát, továbbra is csak a gazdaság egy részét érinti.

Összességében megállapíthatjuk, hogy a mutatók szerint az üzleti bizalom 2016 októberében is kedvező szinten áll, azonban az előző negyedévhez képest nem történt javulás, a mutató értéke stagnált.

 

Részletek, ábrák magyarul és angolul: http://gvi.hu/kutatas/487/a_gvi_2016_oktoberi_negyedeves_konjunktura_felvetelenek_eredmenyei

Kapcsolódó anyagok: