Üdvözöljük a

KÜLPIACI MENTOR FELHÍVÁS | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

KÜLPIACI MENTOR FELHÍVÁS

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2019. június 25.

Az Országos Vállalkozói Mentorprogram elnevezésű kiemelt projekt keretében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (a továbbiakban: MKIK) felhívást hirdet Magyarországon működő export értékesítésben tapasztalt vállalkozások számára külpiaci mentorprogramban mentorként való részvételre. A pályázat beadási határideje 2019. július 18., a részletes feltételek a http://vallalkozztudatosan.hu/ honlapon olvashatóak.

Külpiaci mentornak olyan sikeres, tapasztalt exportőrök jelentkezését várjuk, akik gyakorlati tapasztalataikat megosztva mutatnak irányt, ösztönzik, segítik és támogatják, valamint saját példájukkal motiválják a mentoráltakat, ezzel is elősegítve fejlődésüket. Külsős szakértők bevonásával a mentorok segítenek felmérni a potenciális exportőr kkv-k, azaz mentoráltak fejlesztendő területeit, támogatják őket az exportstratégiájuk kidolgozásában és a külkereskedelmi tevékenységük beindításában, bővítésében.

 

A projekt során országosan elérhetővé válik összesen 240 db KKV számára egy olyan tapasztalt vállalkozókból, szakemberekből álló külpiaci mentorhálózat, ami a mentor vállalkozások és mentorált vállalkozások, valamint a projektet segítő külső tanácsadók és projekt megvalósítási szakemberek által támogatott, összesen 11 alkalomból álló mentorálási folyamat. A mentorálási folyamat megkezdéséhez, illetve a motiváció fenntartásához szükséges csapatépítő kerül megrendezésre, melynek szerves része az előrehaladás értékelése is. Ezután pedig 8 alkalommal interaktív csoportos foglalkozásra (mentorálás) kerül sor, a projektet kísérő e-learning tananyagra és jó gyakorlatokra építve (foglalkozások főbb témái: üzleti, pénzügyi és stratégiai tervezés, nemzetközi marketing, külkereskedelem stb…). A mentorálási folyamat végére a mentorált KKV-knak el kell készítenie egy exporttervet, amit a mentorok jóváhagynak és a külső tanácsadók kiértékelnek, majd személyesen egyeztetnek a mentoráltakkal. A mentorálási folyamat zárása a mentorált KKV-k részére kiállított tanúsítványokkal és az átadott támogatásokat elismerő nyilatkozatokkal történik.

 

Országosan 40 Mentor vállalkozás kerül kiválasztásra, megyénként 2 cég, így megyénként 2 Mentorból és 12 mentoráltból álló csoport kerül kialakításra.

 

A Mentornak vállalnia kell, hogy az egyéves mentorálási időszakban legalább 6 alkalommal személyesen/képviselője részt vesz a mentorálási folyamatban. Ebből 2 alkalom a csapatépítő foglalkozás és legalább 4 alkalom csoportos mentorálás.

 

A Mentor igény esetén bevonásra kerül továbbá a mentorált KKV-k toborzási és kiválasztási folyamatába, a mentorált KKV-k részére készített e-learning oktatási tananyag véleményezésébe, a mentorált KKV-kra vonatkozó státuszriport elkészítésébe / fejlesztendő területek meghatározásába és a KKV-k által készített export terv áttekintésébe és elfogadásába.

 

A programban részvétel előnyei a Mentor részére:

  • magas presztízsű és CSR értékű külpiaci mentor cím használata,
  • lehetőség üzleti kapcsolatépítésre.

 

A Mentor a mentorálási tevékenységét önkéntes alapon, díjazás nélkül vállalja.

 

Érdeklődés esetén kérem a megyei programkoordinátorunkkal lépjen kapcsolatba.

 

Elérhetőségek:  http://vallalkozztudatosan.hu/