Üdvözöljük a

A gázszerelők nyilvántartását 2020. január elsejétől a Magyar Mérnöki Kamara vezeti | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A gázszerelők nyilvántartását 2020. január elsejétől a Magyar Mérnöki Kamara vezeti

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2020. január 7.

A földgázellátásról szóló 2008. évi XL. törvény 88. §-ának 2019. december 17-én megjelent módosítása alapján a csatlakozóvezeték- és a felhasználói berendezés-létesítési, a biztonsági előírást érintő felszerelési és időszaki ellenőrzési tevékenység folytatására irányuló szándékot a szolgáltatási tevékenység megkezdésének és folytatásának általános szabályairól szóló törvény szerint a Magyar Mérnöki Kamarához kell bejelenteni.

A fentiekkel összefüggően korábban a Kormányhivatalok által vezetett „gázszerelői nyilvántartást” 2020. január 1-jét követően a Magyar Mérnöki Kamara vezeti. A Kormányhivatalok és a Kamara közötti átadás-átvétel folyamatban van, várhatóan január első felében megtörténik.

A Kamara a nyilvántartással összefüggő feladatok ellátását (új nyilvántartásba vétel, hosszabbítás, törlés, módosítás) a nyilvántartással összefüggő átadás-átvétel befejezését követően tudja végezni.

A nyilvántartás vezetésével összefüggő eljárás egyebekben nem változott.

A kamara létrehozott egy új e-mail elérhetőséget gazszerelok@mmk.hu  címmel, ahol a rendszer végleges kialakításáig az érdeklődők információt kérhetnek.