Üdvözöljük a

Szakmákról gyerekeknek – VR szemüvegen keresztül | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Szakmákról gyerekeknek – VR szemüvegen keresztül

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2019. május 23.

Vas megyében május 17-én Celldömölkön, 20-án Sárváron és 21-én Körmenden várta ez az újszerű bemutató a felső tagozatos, 6-7. osztályos diákokat. E három napon közel 500 vasi kisdiák ismerkedett így a különböző szakmákkal.

2019. tavaszán indult ismét útnak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztást támogató „Szakmavilág” roadshow kamionja. Az eseménysorozat a Szakma Sztár Fesztiválról indult március 12-én és május 31-ig várja az érdeklődőket.

Vas megyében május 17-én Celldömölkön, 20-án Sárváron és 21-én Körmenden várta ez az újszerű bemutató a felső tagozatos, 6-7. osztályos diákokat. A roadshow célja nem titkoltan az volt, hogy ehhez a fiatal korosztályhoz közelálló eszközökkel, élményt adva kerüljenek bemutatásra a különféle szakmák.

A kamionban nyolc fiatal próbálhatta ki egyszerre, hogy milyen izgalmas feladatokkal találkozik egy építőipari szakember, egy autószerelő, egy szakács vagy éppen egy divattervező. A virtuális térben például egy konyhában főzéshez válogathatják össze az alapanyagokat és készíthetik el az ételt a diákok, varrhatnak ruhát, fotózhatnak, építkezhetnek. Így játékosan pillanthattak bele a szakmák fortélyaiba.

A kamion mellett lévő sátorban pályaválasztáshoz szükséges ismerettel gazdagodtak, szakmai fogásokat próbálhattak ki a diákok.