Üdvözöljük a

Tanulószerződéses tanulók pénzbeli juttatásának félévi emelése | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Tanulószerződéses tanulók pénzbeli juttatásának félévi emelése

Szerző: Folmeg Mónika | 2018. szeptember 25.

A Szakképzési törvény rendelkezései alapján a 2017/2018. tanévet sikeresen teljesítő - 2018. augusztus 31-e előtt hatályos tanulószerződéssel rendelkező - tanulók esetében 2018. szeptember 1-jétől emelni kell a pénzbeli juttatást.

Minden tanuló, aki magasabb évfolyamba lép, jogosult az emelésre, melynek megállapítása a képzők által előre meghatározott, egyedileg kialakított szempontok alapján történik.

A tanulószerződésben foglaltaknak megfelelően az emelés mértéke a sikeres félév teljesítésén túl további szempontokhoz kötött (pl. iskolai és/vagy gyakorlati jegyek átlaga stb.), így csak a szükséges dokumentumok és érdemjegyek megismerését követően kerülhet pontosan megállapításra a tanulóknak járó emelés.

Abban az esetben, ha a tanuló a 2017/2018. tanév követelményeit nem teljesítette és évfolyamot kell ismételnie, havi juttatása a megismételt évfolyam első félévében az előző félévre járó pénzbeli juttatás fele.

A fentiek alapján megállapított emelt vagy csökkentett mértékű juttatásra 2018. szeptember 1-jétől jogosultak a tanulók, amelynek átutalására a tárgyhónapot követően elsőként legkésőbb 2018. október 10-ig kerül sor.