Üdvözöljük a

Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Cikkek

Július 6-tól elérhető az Új versenyképesség növelő támogatási program

2020. 07. 13. 10:29

A támogatási program célja, hogy azon nagyvállalatok pénzügyi veszteségeit kompenzálja, akik a koronavírus (COVID-19) miatt súlyos pénzügyi veszteséget szenvedtek el.

Folytatódik kamaránkban a pályázati tanácsadás

2020. 07. 13. 08:53

Jelenleg ugyan nincs elérhető új pályázat, ennek ellenére kamaránk a továbbiakban is biztosítja a pályázati tanácsadás lehetőségét az eddig megszokottak szerint.

KKV ROADSHOW KÉRDŐÍV – szakmai konzultáció

2020. 06. 24. 09:13

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Innovációs és Technológiai Minisztériummal közösen – a területi kamarák együttműködésével – egy országos Szakmai Konzultációt szervez.

RESTART + Gazdaságvédelmi jogszabálytár

2020. 06. 15. 10:31

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által összeállított „RESTART + Gazdaságvédelmi jogszabálytár” nevű digitális kiadványok célja a vállalkozások hiteles tájékoztatása és válság utáni újra indulást segítő intézkedések támogatása.

Piactér címmel céges felajánlási felületet alakított ki a MKIK

2020. 05. 25. 12:32

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Piactér elnevezésű céges felajánlási felületének célja a cégek közötti üzleti kapcsolatok élénkítése és támogatása, lehetőséget biztosít a szabad kapacitások megjelenítésére.

Szűk körű stratégiai egyeztetést tartottak a Nyugat-Magyarországi Gazdasági Övezet meghatározó megyei intézményei a Kamara székházában

2020. 05. 14. 11:55

Az előzetes híresztelésekkel ellentétben Szombathely Megyei Jogú Város vezetése, valamint a Pécsi Tudományegyetem és az ELTE szombathelyi képzési központjainak vezetői is részt vettek a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara meghívására, az új gazdasági övezet stratégiáját és prioritásait meghatározó egyeztetésen a koordinációs munkát ellátó győri Széchenyi Egyetem kancellárja és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének szervezésében. 

Üzleti Túlélőcsomag 3.0 – Megjelent az MKIK válságkezelő kiadványának legújabb száma

2020. 05. 13. 08:11

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) és a teljes kamarai hálózat kiemelten támogatja a koronavírus járvány gazdasági hatásainak enyhítését, célzott eszközökkel történő kezelését. Jelen kiadványban hiteles és közérthető formában foglaljuk össze a legfontosabb információkat és az eddig bevezetett intézkedéseket. Ezzel alapvető célunk a vállalkozások válságkezelő intézkedéseinek támogatása.

Egyszerűsödik a vállalkozási tevékenységek hatósági engedélyeztetése és bejelentések ügyintézése

2020. 05. 12. 11:49

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként újabb kormányzati intézkedés segíti a vállalkozások működését. A hatósági engedélyezés helyett bejelentéssel is végezhető lesz a legtöbb tevékenység, ezáltal is csökkenti a kormány az ügyintéző-ügyfél találkozások számát, valamint a vállalkozások adminisztrációs terheit. A bürokráciacsökkentő intézkedésnek köszönhetően akár a bejelentéstől számított kilencedik naptól szabadon elkezdhető lesz a kívánt tevékenység.

Gazdaságvédelmi akcióterv - a koronavírus-járvány által érintett vállalkozások támogatására vonatkozó lehetőségek

2020. 05. 12. 11:48

Az alábbiakban összegyűjtöttük a gazdaságvédelmi akcióterv keretében létrehozott, a koronavírus-járvány által érintett vállalkozások támogatására vonatkozó lehetőségeket. 

Gazdasági Havi Tájékoztató - 2020. április

2020. 05. 12. 08:54

Az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) friss elemzésében a hazai vállalkozások hitelfelvétellel kapcsolatos tevékenységét és tapasztalatait vizsgáljuk. Az elemzésünkben szereplő adatok a GVI negyedéves konjunktúrafelvételeiből származnak: 2011 októbere óta 16 alkalommal kérdeztünk rá a vállalkozások hitelfelvételi kritériumokkal kapcsolatos tapasztalataira, valamint 18 alkalommal arra, milyen hiteleket vettek fel a cégek. Ezen adatfelvételek során összesen 7129 hazai vállalkozást kérdeztünk meg a témában. Az elemzés elején a legutolsó negyedéves konjunktúrakutatás (2020. január) adatait mutatjuk be, majd pedig az elmúlt évtizedet jellemző hitelfelvételi trendeket vázoljuk fel idősoros adatok segítségével.

Nemzetközi hírszemle_folyamatosan frissítve!

2020. 05. 05. 14:53

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mindent megtesz annak érdekében, hogy a kialakult járványhelyzetben naprakész tájékoztatást nyújtson a vállalkozásoknak a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő, legfontosabb intézkedésekről és az esetleges áruforgalmi korlátozásokról. Ezért folyamatosan frissülő hírmegfigyelést készítünk e témában, beszámolunk a legfontosabb gazdasági kérdésekről és üzleti lehetőségekről.

Megjelent a korlátozások enyhítéséről szóló kormányrendelet

2020. 05. 04. 08:31

Enyhítettek a korlátozásokon, azonban Budapesten és Pest megyében maradnak a korábbi szigorú szabályok. Megjelent a kormányrendeletmely részletesen tartalmazza a szábolyakat, az üzletekre, vendéglátóhelyekre vonatkozóan is. 

Széchenyi Kártya Program hitelkonstrukciók

2020. 05. 04. 08:25

Megjelent a Kormány 1194/2020. (IV. 30.) Korm. határozata a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében a koronavírus világjárvány mikro-, kis- és középvállalkozásokra gyakorolt gazdasági hatásainak mérséklése érdekében létrehozandó Széchenyi Kártya Program hitelkonstrukciókról.

Megjelentek az új nyomtatványok a csökkentett munkaidős bértámogatáshoz

2020. 04. 29. 10:51

A Kormány 141/2020 (IV.21.) Korm. rendelete értelmében a csökkentett munkaidős foglalkoztatás kérelme megváltozott. Az új nyomtatványok már elérhetők az NFSZ honlapján.

Áprilisban példátlanul hatalmasat zuhant a GKI konjunktúraindexe

2020. 04. 27. 09:30

Áprilisban csaknem 30 ponttal, soha nem látott mértékben zuhant a GKI konjunktúraindexe, nyilvánvalóan a járvány gazdasági hatásai következtében.

Egyszerűbb munkahelyvédelmi bértámogatás- megjelent a kormányrendelet

2020. 04. 21. 08:33

Egyszerűsödik a munkahelyvédelmi bértámogatás igénylése, és bővül a kedvezményezettek köre, a támogatásokért egyszerűen és gyorsan, a https://nfsz.munka.hu/  holnapon elérhető űrlapok kitöltésével lehet jelentkezni.

Gazdasági Havi Tájékoztató 2020. március

2020. 04. 15. 14:27

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) hazai vállalkozások körében végzett felmérést a koronavírus világjárvány gazdasági hatásairól. Az első hullám részeként, 2020. március 23-ig 16340 vállalattól érkezett be válasz. Az MKIK Gazdaság és Vállalkozáskutató Intézete alábbi cikkében ezeket a válaszokat elemzi.

Koronavírus: minden megjelent kormányrendelet egy helyen, összefoglalva

2020. 04. 15. 08:57

A koronavírus-járvány kapcsán, a gazdaságot érintő, meghozott központi beavatkozásokat, vonatkozó jogszabályokat érhetik el összegyűjtve, így pontos és hiteles forrásból követheti a legfontosabb intézkedéseket - egy helyen, azok megjelenési idejének sorrendjében.

Továbbra is fenntartjuk javaslatainkat

2020. 04. 09. 13:47

Kamaránk várta a héten bejelenteni szándékozott kormányzati intézkedéseket, amik meg is érkeztek. Vannak benne a korábbi javaslatokat tükröző bejelentések, azonban nagyon sok kérdés nyitott maradt, nem ismertek a részletek, illetve hiányoznak a kkv szektor átfogó támogatására irányuló intézkedések.

Kamatot emelt az MNB! Jelentős lépések a koronavírus-válság ellen

2020. 04. 07. 14:51

Nagy jelentőségű döntéseket hozott az MNB. A monetáris eszköztár egyik alapelemét, az egynapos hitelkamatlábat megemelte, beindítja az állampapírvásárlási programot, és 3000 milliárd forint értékű forrást juttat a gazdaságba.

A portfolio.hu cikke

A gazdaságmentő csomag intézkedései

2020. 04. 07. 12:23

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedd délelőtt ismertette a gazdasági mentőcsomag részleteit.

Aktuális külgazdasági hírek

2020. 04. 03. 12:27

A kamara mindent megtesz annak érdekében, hogy a kialakult járványhelyzetben naprakész tájékoztatást nyújtson a vállalkozásoknak a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő, legfontosabb intézkedésekről és az esetleges áruforgalmi korlátozásokról.

Üzleti túlélőcsomag

2020. 04. 03. 11:44

Elkészült az MKIK által összeállított „Üzleti túlélőcsomag” nevű digitális kiadvány, melynek célja a vállalkozások hiteles tájékoztatása és válságkezelő intézkedéseinek támogatása. Jelen kiadvány közérthető formában foglalja össze a legfontosabb információkat, és folyamatosan frissül.

Újabb, immár a harmadik,gazdasági intézkedésekre tett javaslat-csomagot küldte el kamaránk a döntéshozókhoz

2020. 03. 26. 11:57

Kamaránk közvetlenül gyűjti a megye vállalkozóinak/vállalatainak javaslatait, elvárásait a központi gazdasági válságkezelésre vonatkozóan.

A mai napon, március 26-án, az alábbi módon összegzett és strukturált kéréseket és javaslatokat a Kamara, a megye vállalkozásai, ezzel a munkahelyek megmaradása érdekében közvetlenül és több csatornán át is eljuttatja a döntéshozókhoz.

Gyorselemzés: koronavírus gazdasági hatásainak vállalati kezelése

2020. 03. 25. 11:05

Az alábbi gyorselemzés a felmérés második hullámának 2020. március 24-ig beérkezett válaszain alapul. A témában készült online, önkitöltős kérdőívet 3121 vállalkozás töltötte ki.

A VMKIK elküldte az újabb gazdasági intézkedésekre tett javaslat-csomagot

2020. 03. 23. 11:39

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársai az elmúlt napokban több száz vállalkozás véleményét gyűjtötték össze, hogy minél pontosabb képet kapjanak a koronavírus okozta válság konkrét gazdasági hatásairól, és segítsenek a leghatékonyabb beavatkozások megtervezésében.

A mai napon az alábbi módon összegzett és strukturált kéréseket és javaslatokat a Kamara, a megye vállalkozásai, ezzel a munkahelyek megmaradása érdekében közvetlenül és több csatornán át is eljuttatja a döntéshozókhoz.

Minden vállalkozónak, cégvezetőnek nagy tisztelettel köszönjük a bizalmat, egyben kérjük őket, hogy meglátásaikkal, tapasztalataikkal, visszajelzéseikkel továbbra is segítsék munkánkat, mindannyiunk közös érdekében!

Kitartást, türelmet és nagyon jó egészséget kívánnak a megye minden lakosának a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége és munkatársai.

A Magyar Nemzeti Bank azonnali lépéseket tesz az üzleti szektor megsegítésére

2020. 03. 18. 10:10

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) március 16-án több intézkedést hozott annak érdekében, hogy támogassa a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került, illetve potenciálisan nehézségekkel szembesülő vállalatokat. Az MNB felszólítja a bankokat, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel alkalmazzanak a vállalatok esetén törlesztési moratóriumot.

Azonnali intézkedési javaslataink a kormányzat felé

2020. 03. 17. 11:11

A győri kamara kezdeményezésére, a nyugat-dunántúli régió kamaráival egyeztetve, a vállalkozások támogatása érdekében javaslat-csomag került megküldésre az országos kamara és a kormányzat felé, a következőket kérve:

 

A Baumesse baumeséje – Kiállítónk üzleti sikere az építőipari vásáron

2020. 02. 28. 08:22

Osztrák céggel folytat üzleti tárgyalást a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egyik kiállítója az oberwarti Baumessét követően. Mint ismeretes, az iparkamara minden évben ingyenes bemutatkozási lehetőséget ad kiállítóterében 4 Vas megyei vállalkozásnak az építőipari rendezvényen. A szombathelyi Kft., a januárban tartott szakvásári részvételének köszönhetően hamarosan közös projekten dolgozik egy Ausztriában működő vállalattal.

 

Gazdasági Tájékoztató negyedik negyedév - Út az aranykor felé −

2020. 02. 28. 07:41

Az MKIK Közgazdasági Igazgatósága elkészítette negyedik, 2019./IV. Gazdasági tájékoztatóját (a továbbiakban: Tájékoztató), amely elsősorban a Központi Statisztikai Hivatal adataira épül. Jelen tájékoztató a magyar költségvetés helyzetét, valamint annak vállalatokra gyakorolt hatásait elemzi. Az interjú Dr. Kovács Árpáddal, a Költségvetési Tanács elnökével készült, aki számos aspektusból elemzi a fenti témakört.

Regionális Gazdasági Évnyitó - Képgalériával

2020. 02. 13. 11:13

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, mint a Nyugat-Dunántúli Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének soros elnöki feladatait ellátó tagja február 12-én Regionális Gazdasági Évnyitó rendezvényt szervezett Szombathelyen.

Gazdaságfejlesztés 2027-ig

2020. 02. 12. 10:14

A 2021-2027-es uniós programozási ciklus tervezési feladatainak egyik meghatározó pontja az Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) tervezése. A dokumentum elkészítése és megvalósítása az új programozási ciklusban az uniós források lehívásának a feljogosító feltétele.

XI. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár

2020. 02. 10. 13:20

Kutatást-fejlesztést folytató vállalkozások, innovátorok, egyéni feltalálók, kutatók, oktatók és diákok jelentkezését várják.

Vállalkozók toborzása a Pénzügyi és Vállalkozói Témahétre

2020. 02. 07. 08:21

A Pénz7 a European Money Week nemzetközi kezdeményezés 2015-ben elindult hazai programsorozata, ami 2018-tól kezdve kiegészült a Vállalkozói Témahéttel. A Pénzügyi és Vállalkozói Témahét célja, hogy pénzügyi tudatosságra nevelje az általános- és középiskolás diákokat, formálja gazdasági szemléletüket, bővítse ismereteiket és fejlessze vállalkozói kompetenciákat.

Késedelmes fizetés és lánctartozás

2020. 02. 07. 08:11

Az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete (GVI) most megjelent elemzésében a hazai vállalkozások késedelmes fizetéssel és lánctartozással kapcsolatos tapasztalatait vizsgálták.

Lassulást jósol a GKI

2020. 02. 07. 08:01

A magyar gazdaság tavaly 5 százalék körül, az EU-ban az egyik leggyorsabb ütemben bővült. Az október-novemberi adatok összességében még nem utalnak lassulásra, az ipari várakozások romlása azonban figyelmeztető jel, idén 3-3,5 százalék lehet a GDP-növekedés a GKI Gazdaságkutató Zrt. szerint.

INPUT Program - startup szolgáltatások

2020. 01. 31. 08:13

Az INPUT Program célja, hogy komplex szolgáltatási portfólió, szakértő kollégák, széles hazai- és nemzetközi kapcsolati hálózat révén hozzájáruljon a magyarországi IKT startup ökoszisztéma fejlődéséhez, ösztönözze új innovatív vállalkozások elindítását, segítse sikeres külpiaci szereplésüket.

Vasi függönytől a kandallóig – Baumessén a helyi vállalkozók

2020. 01. 31. 07:24

Csütörtöktől 4 vásárnapon át ismét a felújítók, építkezők fellegvára a Baumessének helyt adó Messezentrum Oberwart. Az építőipari cégek seregszemléjét 30. alkalommal hívták életre a szervezők. A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén is ingyenes bemutatkozási lehetőséget ad kiállítóterében 4 vasi vállalkozásnak.

Magyar Multi Program

2020. 01. 30. 09:53

Szombathelyen, kamaránk székházában volt az első állomása a Magyar Multi Program tájékoztató rendezvénysorozatának.

Várják a jelentkezőket a Design Terminal tavaszi Mentorprogramjába

2020. 01. 24. 08:17

A Design Terminal január 21-én megnyitotta a jelentkezést tavaszi Mentorprogramjába. A programban különböző társadalmi kihívásokra innovatív megoldást kínáló vállalkozások fejleszthetik terméküket, szolgáltatásukat. A következő szemeszterre február 29 -ig pályázhatnak a csapatok. A pályázati információk a Design Terminal honlapján érhetők el: jelentkezés a Mentorprogramra.

NŐI ERŐ – Stabil alap nőknek Vas megye déli és keleti részén - sajtóközlemény

2020. 01. 20. 08:17

Félidőben - Több ezren érdeklődtek már a vasi kamara irányításával működő hároméves „nőprojekt” szolgáltatásai iránt

Új gyakornoki program – GINOP-5.2.4-19

2020. 01. 09. 08:57

A GINOP-5.2-4-19 Új gyakornoki program a vállalkozás statisztikai létszámának növelésével együtt járó, azaz új státusz betöltését eredményező foglalkoztatás esetén bér- és járuléktámogatást nyújt a vállalkozások számára a gyakornok (legfeljebb 6 fő) foglalkoztatásához, valamint a vállalati gyakornoki kapcsolattartói (két fő gyakornokonként maximum 1 fő) tevékenység ellátásához kapcsolódóan hat hónapon keresztül.

Érvénytelenné váltak az egyéni vállalkozói igazolványok

2020. 01. 07. 08:58

2020. január 1. napjával az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló 2009. évi CXV. törvény 38/D. §-a szerint az egyéni vállalkozói igazolványok érvénytelenné váltak.

Baumesse 2020 - kiállítási lehetőség a kamara segítségével

2020. 01. 03. 12:22

2020. január 30-án nyitja meg kapuit az oberwarti Baumesse. A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a korábbi évekhez hasonlóan idén is megjelenési lehetőséget biztosít a vásáron a vasi vállalkozásoknak.

Gazdasági Havi Tájékoztató

2019. 12. 10. 08:31

Romló üzleti helyzet, pesszimistább várakozások: Az MKIK GVI 2019. októberi féléves konjunktúrafelvételének eredményei.

Már beadhatók a kérelmek a Magyar Multi Program II. és III. pályázati felhívásaira

2019. 12. 06. 08:58

Már beadhatják a vállalkozások a támogatási kérelmeket a Magyar Multi Program II. és III. pályázati felhívásaira, a két program több mint 14 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá a vállalkozásfejlesztési célok eléréséhez.

Felhívás a 2019. év legjelentősebb innovációs teljesítményének elismerésére

2019. 12. 03. 10:51

A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen -– a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, az Agrárminisztériummal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával és a Valor Hungariae Zrt.-vel együttműködve, 28. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

Regionális gazdasági csúcstalálkozót rendezett a jubiláló kamara Szombathelyen

2019. 11. 28. 14:36

Az idén 25 éves Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nemzetközi konferenciát rendezett kedden a Tóvendéglőben. A regionális gazdasági csúcstalálkozón nyugat-dunántúli régió és Burgenland kiemelkedő személyiségei, üzletemberi vettek részt. Az eseményre Szombathelyre utazott többek között Elisabeth Ellison, Ausztria magyarországi nagykövete, dr. Zupkó Gábor, az Európai Unió magyarországi képviseletének vezetője, Georg Rosner, Felsőőr polgármestere is.

Már lehet pályázni az új gyakornoki programra

2019. 11. 26. 11:55

Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében induló pályázat keretösszege 10 milliárd forint. Az új program az ifjúsági garancia rendszer részeként valósul meg, hasonlóan a korábbi, Gyakornoki program pályakezdők támogatására című felhíváshoz.

Technológiai támogatásra pályázhatnak kkv-k

2019. 11. 22. 08:06

A mikro-, kis- és középvállalkozások már beadhatják a támogatási kérelmeiket technológiai modernizáció támogatására. A vállalkozások 5 és 40 millió forint közötti támogatást igényelhetnek új eszközök, gépek beszerzéséhez, új technológiai rendszerek kialakításához, valamint ezekhez kapcsolódó információs technológia-fejlesztésekhez.

Kérdőív a vállalatok üzleti környezetéről és növekedésükről

2019. 11. 19. 11:37

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a következő év Gazdasági Évnyitójára készülve, a szakmai program és tartalom kidolgozásához egy kérdőívet állított össze, amelynek eredménye képezné a kamarai hálózat következő évi legfőbb gazdasági irányultságát.

Magyar-Német Üzleti Fórum Budapesten

2019. 11. 19. 11:03

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata, 2019. november 27-én Magyar-Német Üzleti Fórumot szervez Budapesten. A rendezvényre várják a német piac iránt érdeklődő vállalkozások képviselőit.

Heves Megyei Beszállítói Fórum 2019

2019. 11. 19. 09:30

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén ősszel is megrendezi a Kamarai Beszállítói Fórumot, ahol a Heves megyei nagyvállalatok mellett francia cégek is keresik jövőbeli üzleti partnereiket – a fémmegmunkálástól a vendéglátással kapcsolatos szolgáltatásokig. Várjuk Önt is a fórumra, ahol lehetősége van személyes üzleti tárgyalásokra a lenti nagyvállalatokkal és más cégekkel is.

Mától 20 milliárd forint uniós támogatásra lehet kkv-nak pályázni

2019. 11. 11. 15:01

A mikro-, kis- és középvállalkozások hétfőtől adhatják be a támogatási kérelmeiket épületenergetikai fejlesztéseik támogatására. A vállalkozások minimum 3, maximum 100 millió forint vissza nem térítendő fejlesztési forrást nyerhetnek el, a teljes keretösszeg 20,4 milliárd.

Jót értékesíteni, jól fogyasztani

2019. 11. 08. 07:41

Pályázati tanácsadást kérnek a legtöbben vállalkozásuk fejlesztéséhez, de üzleti partnereket is gyakran keresnek befektetéshez, termékük forgalmazásához a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara önkéntes kamarai tagjai a számukra ingyenesen vagy kedvezményesen igénybe vehető szolgáltatások közül. A Gravitáció Kft. kérésére például fogyasztóvédelmi előadásokat tartott a cég munkatársainak kamaránk gazdaságfejlesztési koordinátora.

Bemutatták az ezer vállalat bevonásával készített magyar kkv-stratégiát

2019. 11. 07. 09:23

A most elkészült, 2019-2030-as időszakra szóló kkv-stratégia segíti a magyar mikro-, kis- és középvállalkozásokat a gazdasági szerkezetváltásuk során – hangzott el a stratégia budapesti bemutatóján.

Elindulnak a vállalkozóvá válást segítő képzések

2019. 10. 22. 10:31

Az ország minden régiójában elindulnak a képzések a vállalkozóvá válást segítő programban az ősszel.

Osztrák nagykövet kamaránkban

2019. 10. 22. 09:18

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint az Osztrák Köztársaság Konzuli Képviselete szervezésében Szombathelyre látogatott Mag. iur. Elisabeth Ellison-Kramer nagykövet asszony.

Nemzetközi programot indít a startup vállalkozásoknak az OTP

2019. 10. 17. 09:36

 Tavasszal indul újra az OTP Startup Partner Program, amelyre november végéig jelentkezhetnek a hazai és külföldi, már intenzív növekedési fázisban lévő startupok. A kiválasztott cégek lehetőséget kapnak arra, hogy a bankkal közösen tesztprojektet valósítsanak meg, a közös munkát banki vezetők, professzionális mentorok és szakértő partnerek is segítik majd.

Osztrák Beszállítói Nap

2019. 10. 17. 09:34

Az Osztrák Nagykövetség Kereskedelmi Osztályának és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében 2019. november 19-én, kedden Győrben, a Nemzetközi Kereskedelmi Központban kerül megrendezésre a BESZÁLLÍTÓI NAP. A rendezvény előre kialakított időbeosztás alapján biztosít B2B tárgyalási lehetőséget osztrák cégekkel.

Duális képzés az ELTE, TÁTK – Savaria Egyetemi Központ Savaria Gazdálkodástudományi Tanszékén

2019. 10. 17. 09:28

A gazdasági szakemberek, közgazdászok kiválasztásánál is már mutatkozik a munkaerőhiány, főleg ha megfelelő tudású szakemberre van szüksége. A megoldás: Az ELTE-vel együttműködve, duális képzés keretében kinevelni az igényelt területen legalkalmasabb gazdasági szakembert.

Munkaerő, konténeriroda, szakácskabát pályázati pénzből

2019. 10. 11. 11:04

Egy építőipari cég csempevágót, gurulóállványt; egy helyi kozmetikus sminktetováló gépet vásárolt, de volt olyan, aki egy irodának kialakított konténert vett vállalkozásának uniós támogatás segítségével Vas megyében. A Széchenyi Programiroda tanácsadói hálózata pályázati lehetőségeket kínál az ügyfeleknek, az eszközbeszerzés támogatása mellett népszerű a gyakornoki program is, amelynek keretében a cégek kedvező feltételekkel foglalkoztathatnak munkaerőt. A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltatásainak kibővítése miatt kötött együttműködést a Széchenyi Programirodával, így újabb ingyenes tanácsadással várják a vállalkozó szellemű érdeklődőket a kamara ügyfélszolgálatán.

Őszi adócsomag javaslat

2019. 10. 03. 12:38

Az Ön véleményére is kíváncsiak vagyunk!

INDUL AZ MKIK GVI 2019. OKTÓBERI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

2019. 10. 01. 08:51

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Pályázna? Mi segítünk Önnek!

2019. 09. 23. 10:49

Megújult pályázati tanácsadás a kamarában a SZPI közreműködésével.

AZ IQOR mostantól IVY!

2019. 09. 16. 14:02

Névváltás az  IQOR GLOBAL SERVICES HUNGARY-nél.

Lezajlott az Országos Vállalkozói Mentorprogram Vas megyei nyitórendezvénye

2019. 09. 11. 15:00

Az Országos Vállalkozói Mentorprogram Vas megyei nyitórendezvényét tartotta a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány az iparkamara székházában.

Sajtóközlemény

2019. 09. 10. 08:54

Vas megyében is elindult a beszállítói- és külpiaci mentoráltak kiválasztása.

Megjelentek a Vas megyei, beszállítói és külpiaci területen mentorálandó kis- és középvállalkozások (kkv-k) kiválasztására vonatkozó pályázati felhívások a már futó Országos Vállalkozói Mentorprogram keretében. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) beszállítói mentoráltnak olyan termelőtevékenységet folytató kkv-kat keres, amelyek be kívánnak lépni a hazai, illetve uniós/nemzetközi beszállítói láncokba. Külpiaci mentoráltnak pedig olyan kkv-k érdeklődését várják, amelyek exportképesek és bővíteni szeretnék a külpiaci tudásukat, valamint be kívánják indítani külkereskedelmi tevékenységüket, neves közepes vagy nagyvállalatok közreműködése mellett.

A jelentkezéseket a www.vallalkozztudatosan.hu  címen 2019.09.09- 2019.10.09-ig lehet benyújtani.

 

 

 

Vezetőképző tréningek

2019. 08. 29. 08:20

Ingyenes, ill. kedvezményes vezetőképző tréningeket kínál a veszprémi Pannon Egyetem Üzleti Tudásközpontja Kőszegen 2019. szeptember 12-én, csütörtökön és 27-én, pénteken!

Magyar - Szlovén Üzleti Találkozó

2019. 08. 01. 09:04

A Szlovén Női Menedzserek Szövetsége (FAM) Magyarország Ljubljanai Nagykövetségének közreműködésével 2019. szeptember 25-én, szerdán üzleti találkozót szervez magyar partnerei részére a szlovéniai Podčetrtek városában, az Olimia Termálfürdőben. A találkozóra a 2017-ben Vonyarcvashegyen tartott magyar-szlovén üzletasszonytalálkozó folytatásaként kerül sor. 

Forrás: Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Coworking office – közösségi munkatér

2019. 07. 22. 08:34

A munkavégzés egy új, innovatív módja, nagyszerű lehetőség vállalkozásoknak.

Gazdasági Havi Tájékoztató 2019. június

2019. 07. 18. 08:18

A munkaerőhiány percepciója és a munkaerőhiányra adott reakciók a hazai vállalkozások körében.

Módosult a rendelet: lehet CSOK-os lakásban a vállalkozás székhelye

2019. 07. 15. 10:46

A Magyar Közlönyben megjelent módosítás szerint a CSOK-ot igénylők már eleve nyilatkozhatnak arról, hogy székhelyként szeretnék használni az ingatlant. Feltétel azonban, hogy a cégnek saját többségi tulajdonban kell állnia és nem lehet részvénytársaság. Azok, akik már korábban igényeltek CSOK-ot, s emiatt nem tudták az igényléskor ezt a szándékot bejelenteni 2019. december 31-ig van lehetőségük egy ilyen nyilatkozat megtételére.

BESZÁLLÍTÓI MENTOR FELHÍVÁS

2019. 06. 25. 15:01

Az Országos Vállalkozói Mentorprogram elnevezésű kiemelt projekt keretében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (a továbbiakban: MKIK) felhívást hirdet Magyarországon működő, közepes- és nagy méretű termelő vállalkozások számára beszállítófejlesztési mentorprogramban való részvételre. A pályázat beadási határideje 2019. július 18., a részletes feltételek a http://vallalkozztudatosan.hu/ honlapon olvashatóak.

KÜLPIACI MENTOR FELHÍVÁS

2019. 06. 25. 14:59

Az Országos Vállalkozói Mentorprogram elnevezésű kiemelt projekt keretében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (a továbbiakban: MKIK) felhívást hirdet Magyarországon működő export értékesítésben tapasztalt vállalkozások számára külpiaci mentorprogramban mentorként való részvételre. A pályázat beadási határideje 2019. július 18., a részletes feltételek a http://vallalkozztudatosan.hu/ honlapon olvashatóak.

Elindult a beszállítói- és külpiaci mentorok kiválasztása - Sajtóközlemény

2019. 06. 21. 07:33

Megjelent a beszállítói- és külpiaci mentorok kiválasztására vonatkozó pályázati felhívás az Országos Vállalkozói Mentorprogram keretében. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) beszállítói mentornak olyan gyártó, termelő tevékenységet folytató integrátor vállalkozásokat keres, amelyek elkötelezettek a hazai beszállítófejlesztés iránt és kellő tapasztalattal rendelkeznek ahhoz, hogy segítsenek másoknak. Külpiaci mentornak az export területén sikeres és tapasztalt, saját terméket előállító vállalkozásokat keresünk. A jelentkezéseket a www.vallalkozztudatosan.hu címen 2019.07.18-ig lehet benyújtani.

Gazdasági Havi Tájékoztató - 2019. május

2019. 06. 19. 10:15

Megjelent az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézetének havi tájékoztatója.

Külgazdasági Értekezlet 2019

2019. 05. 30. 14:09

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Exportfejlesztési Koordinációs Főosztályának szervezésében, 2019. június 24-28. között, immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Külgazdasági Értekezlet a Mercure Budapest Buda szállodában.

Megnyílt az Ipar 4.0 támogatási program

2019. 05. 29. 14:00

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által gondozott Ipar 4.0 támogatási program 2019-ben is 1,5 milliárd forint forrással járul hozzá az innovatív újraiparosításhoz, elsősorban az innovációs tevékenységeket és azok eredményeinek ipari alkalmazását helyezve előtérbe.

Mát több ezer vállalkozás igényelte az NHP fix-et

2019. 05. 27. 09:25

Valamivel több, mint négy hónap alatt az NHP fix teljes keretének 10 százalékára már megkötötték a szerződést. Összesen több mint 3600 társaság élt a lehetőséggel. Az OTP Businesstől kedvező és fix kamatozás mellett igényelhető konstrukciók komoly lehetőséget nyújthatnak a fejlesztést vagy beruházást tervező társaságok számára.

Üzleti delegáció Izraelbe

2019. 04. 09. 08:16

Izrael a Közel-Kelet egyik legfejlettebb országa gazdasági és ipari tekintetben. Hazánk és Izrael fontos gazdasági és tudományos együttműködő partnerei egymásnak. Az izraeli cégek a legmodernebb technológiákat fejlesztik és használják, és a magyar gazdaság, valamint vállalatok érdeke, hogy az izraeli cégekkel minél szorosabban együttműködjenek.

Üzleti delegáció Kazahsztánba

2019. 03. 26. 13:55

Kazahsztán erős gazdasággal rendelkező ország Közép-Ázsiában. Nurszultán (korábbi nevén Asztana) a térség egyik legdinamikusabban fejlődő városa, ezért a magyar vállalatoknak számos területen kínál üzleti lehetőségeket.

Vállalkozási feltételek Németországban és Ausztriában 2019

2019. 03. 19. 10:06

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) közreműködésével adja közre tájékoztató kiadványát „Vállalkozási feltételek Németországban és Ausztriában – 2019” címmel.

Befektetési portfólio

2019. 03. 13. 11:17

A portugál kereskedelmi iroda kérésére csatoljuk a portugáliai befektetési lehetőségekről szóló tájékoztató anyagokat.

Holland Üzleti Nap és Pop-Up Nagykövetség a Kamarában

2019. 03. 13. 11:14

A Holland Királyság Nagykövetsége és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network irodája tisztelettel meghívja Önt a 2019. március 21-én tartandó Holland Üzleti Nap/Pop-Up Nagykövetség elnevezésű rendezvényre.

Indul az MKIK Gazdasági Tájékoztatója

2019. 03. 06. 13:47

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) fontosnak tartja, hogy a vállalkozások az aktuális gazdasági és társadalmi változásokról és kihívásokról minél hamarabb értesüljenek, és azokra lehetséges megoldási javaslatokat kaphassanak. Ennek érdekében az MKIK Közgazdasági Igazgatósága útjára indítja Gazdasági tájékoztatóját , amely elsősorban a Központi Statisztikai Hivatal által publikált adatokra épül.

Online konzultációval is kiegészül az Országos Innovációs Fórum

2019. 03. 05. 11:03

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az innovációról folytatott országos konzultációt szeretné az érdekeltek lehető legszélesebb körére kiterjeszteni, ezért a március 6-án Budapesten záruló roadshow mellett online felmérést is indít a témában. A kérdőív 2019. február 28-tól március 12-ig érhető el az NKFI Hivatal honlapján.

Elindult az Országos Vállalkozói Mentorprogram

2019. 02. 11. 11:13

Az Országos Vállalkozói Mentorprogram (GINOP-1.1.2-VEKOP-17-2018-00001) február 6-án tartotta a sajtótájékoztatóval egybekötött nyitórendezvényét. A projekt célja a kis- és közepes vállalkozások (kkv) versenyképességének, hatékonyságának növelését szolgáló közvetett támogató eszközök, mint például személyes mentorálás, szakmai mentorálás, pénzügyi és vállalkozói szemléletformálás országos bevezetése.

Digitális KKV Nap Szentgotthárdon

2019. 02. 01. 10:15

Milyen digitális fejlesztési lehetőségek léteznek a szálláshely szolgáltatásban? Milyen eszközök, szoftverek, digitális tudás, infokommunikációs technológia szükséges ahhoz, hogy versenyképes maradjon az ágazat? Hogyan érinti informatikai szempontból a cégeket az európai adatvédelmi rendelet? Rendezvényünk előadói ebben nyújtanak segítséget, mutatják meg a rendelkezésre álló megoldásokat, az első lépések megtételéhez szükséges lehetőségeket. Legyen az Ön cége is digitálisan felkészült!

Be Smart startup verseny

2019. 01. 16. 11:49

Immáron 9. alkalommal rendezi meg a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány Be Smart versenyét, amelyen a legígéretesebb startupok értékes hazai és nemzetközi szereplési, valamint kapcsolatépítési lehetőségeket nyerhetnek.

Már igényelhető a kedvezményes és kiszámítható NHP fix hitel

2019. 01. 14. 11:07

Komoly lendületet adtak a kkv-piacnak az elmúlt években a Növekedési Hitelprogram (NHP) korábbi szakaszai. A legújabb konstrukció már az OTP Businessnél is elérhető max. 2,5 százalékos hiteldíjjal.

Építőipari vásár Oberwartban

2018. 12. 17. 11:21

2019. január 31-én nyitja meg kapuit az oberwarti Baumesse. A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a korábbi évekhez hasonlóan idén is megjelenési lehetőséget biztosít a vásáron a vasi vállalkozásoknak.

Pegazus Díj: Piacvezető kategóriában első a vasvári MIELL Quality!

2018. 11. 30. 09:30

Évente osztja ki a rangos elismerést az Enterprise Investors, Kelet-Közép-Európa legrégebbi és egyik legnagyobb kockázati- és magántőke-befektető vállalata, a Bisnode, Európa egyik vezető digitális üzleti információszolgáltatója, valamint a Dentons, a világ legnagyobb ügyvédi irodája.

Felvették a Tempó-t

2018. 11. 10. 09:51

Népszerű a vállalkozások körében az OTP gyors elbírálású hitele.

Az MNB adatai szerint 2018 II. negyedévében tovább folytatódott a vállalati hitelezés dinamikus bővülése. Az év közepéig éves összevetésben 750 milliárd forinttal emelkedett a vállalati hitelállomány, ez 12 százalékot meghaladó éves bővülésnek felel meg. Jól teljesít az OTP Business új Tempo Vállalkozói Hitele is, pár hónap alatt több mint 4 milliárd forintos hitelkihelyezés történt csak ezen a terméken keresztül.

 

HIPA Tőkeakadémia

2018. 11. 05. 13:37

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) tőkebevonási ismeretek témában HIPA Tőkeakadémia címmel tanfolyamot szervez ezúttal 4x1 napos konstrukcióban budapesti helyszínen 2018. november 15-én, 22-én, 28-án és december 6-án.

IMAGINE MOBILITY MEETINGS

2018. 10. 24. 09:39

Autóipari beszállítók figyelmébe ajánljuk a párizsi nagykövetség felhívását.

GVI- Gazdasági Havi Tájékoztató- Beszállítói tevékenység a magyar vállalkozások körében

2018. 10. 11. 14:32

Az elemzés az MKIK Gazdaság - és Vállalkozáskutató Intézet (MKIK GVI) negyedéves vállalati konjunktúravizsgálatának 2018. júliusi hullámán alapul, melynek keretében 400 cégvezetőt kérdeztek meg.  A negyedévről negyedévre azonos szerkezetű minta 300 kis -és középvállalkozást (20 – 249 fő között) és 100 nagyvállalkozást (250 fő felett) tartalmaz, melyek reprezentálják a vállalatok gazdasági teljesítményét és ágazati megoszlását.  A felmérés elsősorban a vállalkozások üzleti helyzetéről, valamint rövid távú üzleti várakozásairól tájékoztat, emellett ebben a hullámban a beszállítói tevékenység elterjedtségéről is megkérdezték a válaszadókat.

Indul az MKIK GVI 2018. októberi online konjunktúra felvétele

2018. 10. 03. 11:32

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Digitális jólét hitelprogram indul a kkv-knak és startup vállalkozásoknak

2018. 07. 23. 11:46

Szeptembertől 0 százalékos, legfeljebb 200 millió forint összegű uniós forrású hitelt igényelhetnek digitális fejlesztéseikhez a kis- és közepes, illetve startup vállalkozások.

 

Gazdasági Havi Tájékoztató 2018. június

2018. 07. 10. 09:59

Az  MKIK  GVI  negyedéves  vállalati  konjunktúra  felmérésében  400 cégvezető  véleményét kérdezték a cégük üzleti helyzetéről és kilátásairól. A teljes mintára vonatkozóan – amely 300 db kis- és középvállalkozást (20 –249 fő között) és 100 db nagyvállalkozást (250 fő felett) tartalmaz –a   Negyedéves  Konjunktúramutatót  és  a Negyedéves  Bizonytalansági  Mutatót  közöljük.  A megkérdezett kis - és középvállalkozások esetében pedig a KKV Körkép Konjunktúramutatót és a KKV Körkép Bizonytalansági Mutatót számítjuk ki.

Megjelent az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézetének havi tájékoztatója.

2018. 06. 11. 11:52

Kedvező üzleti helyzet, javuló várakozások –az MKIK GVI 2018. áprilisi vállalati konjunktúrafelvételének eredményei.

EUREKA

2018. 04. 24. 09:48

A nemzetközi EUREKA program részeként megjelent 2018. évi, mintegy 750 millió forintos keretösszeggel meghirdetett, közös német-magyar pályázatra.

Gazdasági Havi Tájékoztató 2018. március

2018. 04. 20. 09:24

Megjelent az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézetének havi tájékoztatója.

Industry Day szakmai nyílt nap - Amerikai Nagykövetség

2018. 04. 19. 10:34

2018. április 24-én az Amerikai Nagykövetség „Industry Day” szakmai nyílt napot szervez. Az eseményen a nagykövetségi közbeszerzés folyamatát és feltételrendszerét, valamint a különböző szerződésformákat mutatják be.

INDUL AZ MKIK GVI 2018. ÁPRILISI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

2018. 04. 04. 11:04

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Gazdasági Havi Tájékoztató - 2018. január

2018. 02. 21. 11:42

Megjelent az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézetének havi tájékoztatója.

MNB: Magyarország versenyképességének javítására van szükség

Bár a versenyképesség javításának makrogazdasági alapjai létrejöttek, a vállalatok viszonylag  alacsony termelékenysége miatt Magyarország továbbra is versenyképességi hátrányban van a régió országaihoz képest - állapítja meg a Magyar Nemzeti Bank 2017-es  Versenyképességi jelentése. Hazánkban az átlagos vállalkozási kedv az uniós átlag felett alakul, azonban a kis - és  középvállalatok  hozzáadott  értéke  és  K+F  beruházásai  jelentősen  elmaradnak  a  nagyobb, gyakran multinacionális háttérrel rendelkező vállalatoktól. Emellett a megfelelő képzettségű munkaerő, a piacképes oktatás hiányosságai és az állami bürokrácia is nehézséget jelentenek a kkv - szektor számára.

Használja ki az elektronikus közigazgatás lehetőségeit!

2018. 01. 29. 11:08

Szeretné elkerülni, hogy egy nem megfelelő azonosítás miatt valaki tudtán kívül intézkedjen a cége nevében és ennek a vállalata lássa kárát? Ugyanakkor nem repes a sorbanállós, időigényes türelemjáték gondolatától sem?

Üzleti partner keresés

2018. 01. 24. 09:46

Christopher Ball, Magyarország tiszteletbeli konzulja Connecticut államban, az amerikai American Seal and Engineering vállalat számára olyan innovatív technológiákat alkalmazó magyar üzleti partnert keres az energiaipar, a légi- és űripar, az autóipar, valamint a lézeripar területéről, amely alkalmas és kész kiterjeszteni működését az Egyesült Államokra.

JANUÁRBAN ÉV VÉGI CSÚCSÁHOZ KÉPEST IS JAVULT KISSÉ A GKI KONJUNKTÚRAINDEXE

2018. 01. 22. 11:14

Januárban 2017 végi történelmi csúcsához képest is – igaz hibahatáron belül – de emelkedett a GKI konjunktúraindexe. A GKI (www.gki.hu) által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint ez az üzleti várakozások minimális javulásának és a fogyasztóiak némi romlásának eredője. A cégek a bővülés fő akadályának a munkaerő-hiányt tekintik.

Széchenyi Kártya - még több segítség a vállalkozásoknak

2018. 01. 18. 10:17

Nemrégiben újra változott a Széchenyi Kártya Program. Valamennyi hiteltípus esetén az addigi 50 millió forint maximálisan igényelhető hitelösszeg a duplájára, 100 millió forintra növekedett.

Igaz, vagy legenda, hogy az online kereskedelem megöli a hagyományos üzleteket?

2018. 01. 12. 12:42

Valószínűleg Ön is tapasztalta már családja, barátai körében, hogy egyre gyakrabban vásárolnak interneten. Ezt a számok is jól tükrözik: már 2015-ben évi 17%-kal nőtt az internetes kiskereskedelem forgalma, és hasonló volt a növekedés 2016-ban is!

DigitalVisegrad 4 Europe

2018. 01. 12. 10:04

Magyarország szlovéniai nagykövetségének kérésére továbbítjuk Önöknek a 2018. január 18-án, Ljubljanában megszervezésre kerülő DigitalVisegrad 4 Europe elnevezésű rendezvényre szóló meghívót, a programot, a jelentkezési lapot és a szálláslehetőségeket.

Újra lehet munkahelyteremtő beruházásra pályázni.

2018. 01. 09. 12:56

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2018. január 6-ától újabb, 5 milliárd forint keretösszegű pályázatot hirdetett a mikro-, kis-és középvállalkozások munkahelyteremtő és -megőrző beruházásainak elősegítésére.

Az MKIK GVI 2017. októberi vállalati konjunktúra felvételének eredményei

2017. 12. 19. 10:46

Megjelent az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézetének havi tájékoztatója. A tanulmányokat csatolva olvashatják magyar és angol nyelven.

A „dolgok internete” - okos kütyük tárháza

2017. 12. 12. 12:34

Ugye Ön is tapasztalta már, hogy egyre több okos eszköz jelenik meg a környezetében?

Megérkeztünk az okos és összekapcsolt termékek világába. A dolgok internete által mindennapi eszközeink is kiegészülnek a számítógépek intelligenciájával, így azok hasznosabbá, rugalmasabbá és okosabbá válnak.

Ipar 4.0.: a jelen és a lehetséges fejlesztési területek

2017. 12. 12. 10:21

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Informatikai Kollégiuma által indított sorozat az Ipar 4.0 gazdaságfejlesztési koncepcióval kapcsolatban ad átfogó tájékoztatást. A szakértők a termelési digitalizációval, az automatizációval és a folyamatoptimalizálással kapcsolatos fejleményeket veszik sorra.

100 forintért számlacsomag a kisvállalkozóknak

2017. 11. 24. 11:06

Új szemléletre van szükség ahhoz, hogy a hazai kisvállalkozások pénzügyi igényeinek maradéktalanul eleget lehessen tenni – állítja Erdei Zsuzsa, az Erste Bank kisvállalkozási területének vezetője. Szerinte a kisvállalkozásoknak nem egyszerűen terméket kell értékesíteni és tanácsokat adni, hanem megoldásokat. Erre azért van szükség, mert a kisvállalkozások működése és igényei nagyban különböznek a kis- és középvállalatokétól, számukra ehhez igazodó egyszerű, testreszabott megoldásokat kell kínálni.

Segítünk indítani! Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Nyugat-dunántúli Régióban

2017. 10. 05. 11:26

 Győrött már átadtuk az első 29 tanúsítványt a fejlesztési programot eredményesen teljesítő fiataloknak. Ezek a fiatal vállalkozók igénybe vehetik a 3 millió forint támogatást induló költségeik fedezésére.

Még várjuk 18-30 év közötti álláskereső fiatalok jelentkezését, akik megalapozott ötlettel, reális elképzeléssel, vállalkozói attitűddel rendelkeznek önálló vállalkozás indításához! Üzleti terved kidolgozásában és a pályázat elkészítésében ismeret és készségfejlesztéssel segítünk díjmentesen.

INDUL AZ MKIK GVI 2017. OKTÓBERI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

2017. 10. 04. 09:40

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Az MKIK GVI e vizsgálattal képviseli Magyarországot az Eurochambres éves európai konjunktúra vizsgálatában, amely az EU országaiban mintegy 18 millió vállalkozás adataira alapozva ad előrejelzést az európai gazdasági konjunktúra várható alakulásáról. Az eddigi tapasztalatok szerint felvételünk eredményei pontosan jelzik előre a magyarországi GDP várható alakulását. Eredményeinket többek között felhasználja az OECD, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormányzat a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzései és elemzései során.

Mérlegen Magyarország - 2017. szeptember

2017. 09. 11. 09:56

A gazdasági és társadalmi mutatók sokat elárulnak egy-egy ország helyzetéről, fejlődési irányairól, miközben nemzetközi összehasonlításra is módot adnak. Az MKIK GVI által összeállított 49 társadalmi és gazdasági indikátor képet ad Magyarország fontosabb gazdasági folyamatainak alakulásáról, jelenlegi állapotáról. Ezek segítségével elhelyezhetjük Magyarországot a régiós versenyben, és összevetjük korábbi teljesítményével is. A mutatók között egyaránt találhatóak éves, negyedéves és havi gyakoriságú adatok.

Az EU a hazai gazdaság lélegeztetőgépe

2017. 09. 08. 08:36

A beáramlott 14 ezer milliárd forint uniós támogatás ellenére a magyar gazdaság versenyképessége romlott, a munkaerő elvándorol.

Regionet Competitive

2017. 07. 24. 11:50

Elindul a cegkapu.gov.hu

2017. 07. 03. 11:35

Az eddig csak természetes személyek által egyéni döntés vagy szükségszerűség alapján igényelt ügyfélkapu mellett hamarosan a gyakorlatban is találkozhatunk a cégek számára kötelező elektronikus ügyfélkapu, vagy más néven cégkapu intézményével.

A GVI 2017. áprilisi KKV Körkép felvételének eredményei

2017. 05. 23. 10:51

A 2017. áprilisi adatfelvétel tanúsága szerint a hazai KKV szektorban az üzleti bizalom szintje az előző negyedévben tapasztalthoz képest jelentősen romlott: a KKV Körkép Konjunktúra Mutatója a januári 25 pontról 18 pontra csökkent. Így jelenleg a 2016 júliusa óta tartó csökkenő tendencia felerősödése érvényesül.

Az osztrák minimálbérszabályozással kapcsolatos tervezett változások

2017. 04. 04. 10:00

Az osztrák Szövetségi Munkaügyi, Szociális és Fogyasztóvédelmi Minisztérium legújabb tájékoztatása szerint az osztrák szövetségi kormányban döntés született a Bér- és szociális dömping elleni törvény 2017. januártól hatályos változatának módosításáról a fuvarozó ágazat vonatkozásában.

Siemens Zrt. beszállítókat keres

2017. 04. 03. 11:31

A Siemens Zrt. jelezte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felé, hogy különböző beszerzési területekre magyar beszállítókat keres. A csatolt dokumentum tartalmazza a cég által megadott, beszerzésre vonatkozó igényeket és elvárásokat, valamint a jelentkezési feltételeket.

MKIK GAZDASÁGI ÉVNYITÓ

2017. 03. 01. 08:44

- Azon a pályán kell maradni, ahol vagyunk, 2017-2020 között meg kell védeni azt a lehetőséget, hogy a magyar gazdaság bővülése a 3-5 százalékos sávban legyen. Közben végre kell hajtani egy versenyképességi fordulatot, és 2020 után az 5 százalék fölötti növekedési tartományt kell elérni – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök az MKIK február 28-án rendezett gazdasági évnyitóján Budapesten.

 

Svéd beszállítói lehetőség - lámpagyártás

2017. 01. 30. 12:18

A K-FAB Scandinavia AB svéd cég lámpagyártót keres Magyarországon.

Osztrák minimálbér szabályozás a fuvarozóknál

2017. 01. 30. 09:20

Az alábbiakban Mautner Márk vezető külgazdasági attasé levelét teszük közzé, mely  az árufuvarozó és személyszállítási ágazatok szereplőire vonatkozó osztrák minimálbérszabályozással kapcsolatban felmerült kérdéssek kapcsán született.

„A kockás füzet ideje lejárt”

2017. 01. 26. 10:54

Várakozáson felül teljesít a Modern Vállalkozások Programja.

Üzleti delegáció Berlinbe

2017. 01. 17. 08:08

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata Dr. Parragh László, a  Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének vezetésével 2017. február 20-22. között üzleti delegációt szervez Berlinbe, a digitalizáció és az Ipar 4.0 témában.  A kiutazás a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával valósul meg.

Az automatizáció munkaerő-piaci hatásai Magyarországon - Gazdasági Havi Tájékoztató 2016. november

2016. 12. 12. 09:01

Az új (digitális) ipari forradalom jelentős átalakulást hoz a munkaerőpiacon. A „képzettségtorzított technológiai váltás” (skill-biased technological change) fogalmával leírható változás eredményeként a képzetlen munkaerő iránti kereslet csökkenésére és a magasan képzett munkaerő iránti kereslet jelentős növekedésére számíthatunk. Egyes szakmák teljes automatizációja mellett a folyamat a munkahelyek számának jelentős csökkenését eredményezheti. Az MKIK GVI kutatásában az automatizáció magyar munkaerőpiacra gyakorolt lehetséges hatását vizsgálta, elsősorban a járási és megyei hatásokra koncentrálva.

GVI 2016. októberi negyedéves konjunktúra-felvételének eredményei

2016. 12. 02. 08:26

A 2016. októberi adatfelvétel tanúsága szerint Magyarországon az üzleti bizalom szintje az előző negyedévben tapasztalthoz képest nem változott: továbbra is 30 ponton áll. A 2015. október óta tartó javuló tendencia már az előző negyedévben megtört, amikor a Konjunktúramutató értéke 33 pontról 30 pontra csökkent. Az eredmények azt mutatják, hogy ezt a negyedévet pedig a stagnálás jellemzi. (Az előző év ugyanezen időszakában a Konjunktúramutató értéke mindössze 24 pont volt.)

Októberben hároméves mélypontjára csúszott a GKI konjunktúraindexe

2016. 10. 24. 10:02

Bár októberben nem sokat romlott a GKI konjunktúraindexe, mégis hároméves mélypontjára került. Az EU támogatásával végzett felmérés szerint ez történt az üzleti várakozásokkal is, a fogyasztóiak viszont – bár mostani romlásuk jelentősebb – így is kedvezőbbek az év eleinél. Ugyanakkor az elmúlt három évben a GKI konjunktúraindexe viszonylag szűk sávban hullámzott.

INDUL AZ MKIK GVI 2016. OKTÓBERI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

2016. 10. 03. 11:33

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Az MKIK GVI e vizsgálattal képviseli Magyarországot az Eurochambres éves európai konjunktúra vizsgálatában, amely az EU országaiban mintegy 18 millió vállalkozás adataira alapozva ad előrejelzést az európai gazdasági konjunktúra várható alakulásáról. Az eddigi tapasztalatok szerint felvételünk eredményei pontosan jelzik előre a magyarországi GDP várható alakulását. Eredményeinket többek között felhasználja az OECD, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormányzat a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzései és elemzései során.

Kérjük, hogy szakítson időt kérdőívünk kitöltésére, mely 8-10 percet vesz igénybe. A kérdőív a http://ola.gvi.hu/konjunktura címen érhető el.

 

A kitöltött kérdőíveket 2016. október 28-ig várják!

Koreai Beszállítók Könyvtára

2016. 08. 10. 13:56

A világ leginnovatívabb országából keresne új beszállítót?

Ismerje meg a Koreai Beszállítók Könyvtárát, amely egy folyamatosan bővülő, díjtalanul használható, tematikus gyűjtemény – időrabló beszállító keresgélés helyett így nyújt azonnali segítséget Önnek.

Korea-i kiállítási lehetőségek

2016. 07. 18. 12:44

A Koreai Köztársaság Nagykövetsége a mellékelt táblázatban szereplő kiállításokra hívja fel az érdeklődők figyelmét.

INDUL AZ MKIK GVI 2016. ÁPRILISI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

2016. 04. 05. 08:09

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Az MKIK GVI e vizsgálattal képviseli Magyarországot az Eurochambres éves európai konjunktúra vizsgálatában, amely az EU országaiban mintegy 18 millió vállalkozás adataira alapozva ad előrejelzést az európai gazdasági konjunktúra várható alakulásáról. Az eddigi tapasztalatok szerint felvételünk eredményei pontosan jelzik előre a magyarországi GDP várható alakulását. Eredményeinket többek között felhasználja az OECD, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormányzat a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzései és elemzései során.

Kérjük, hogy szakítson időt kérdőívünk kitöltésére, mely 8-10 percet vesz igénybe.

A kérdőív a http://ola.gvi.hu/konjunktura címen érhető el.

 

A kitöltött kérdőíveket 2016.április 30-ig várjuk!

 

MEGJELENTEK A MAGYAR NYELVŰ EIP-AGRI KIADVÁNYOK A LEHETSÉGES FORRÁSOKRÓL

2016. 03. 30. 11:33

Az Európai Bizottság által az EIP-AGRI, valamint a Horizont 2020 működésével kapcsolatban publikált kiadványok már magyar nyelven is elérhetőek az EIP Service Point oldalán. Ezen kiadványok közérthető módon nyújtanak tájékoztatást az EIP Hálózatán keresztül elérhető jó gyakorlatokról, innovatív megoldásokról és a lehetséges finanszírozási forrásokról.

Afrika üzleti partnereket vár

2015. 12. 09. 10:01

A kamara székházában France Mutombo Tshimuanga az Afrikáért Alapítvány elnöke és Kovács Vince a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke látta el kézjegyével a két szervezet közötti együttműködési megállapodást.

A vállalkozások kedvezőbben ítélik meg üzleti helyzetüket - a GVI októberi konjunktúra felmérése

2015. 11. 12. 12:55

A magyar vállalkozások kedvezőbbnek és biztosabbnak ítélik meg aktuális üzleti helyzetüket, mint fél évvel ezelőtt, és várakozásaik is tovább javultak - hangsúlyozta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a kamara gazdaságkutató intézetének legújabb felmérését ismertető sajtótájékoztatón, Budapesten.

„Év Gyára” - pályázat

2015. 11. 09. 13:18

 A GyártásTrend technológiai magazin által meghirdetett Év Gyára verseny célja, hogy megtalálja 2015 év gyártó vállalatát. A versenyre minden magyarországi gyártóegységgel rendelkező, bármilyen méretű cég pályázhat.

MAGYAR ENERGIA BESZERZÉSI KÖZÖSSÉG

2015. 10. 27. 11:40

MEBEK FREE – Csoportos áram beszerzés KKV ügyfelek számára.

 

Az energia költségek csökkentésére nemzetközileg is népszerű modellt kínál a Sourcing Hungary Kft. által szervezett Magyar Energia Beszerzési Közösség (MEBEK)

Gazdasági Havi Tájékoztató

2015. 10. 19. 08:01

Megjelent a GVI legújabb Gazdasági Havi tájékoztatója.

A magyar és angol nyelvű összefoglalót a mellékletekben találják.

INDUL AZ MKIK GVI 2015. OKTÓBERI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

2015. 10. 07. 08:24

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

650 milliárd forint területfejlesztési forrás lesz elérhető

2015. 09. 25. 13:00

A következő hetekben 650 milliárd forint területfejlesztési forrást nyit meg a kormányzat. Várhatóan még a héten véglegesítik a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) régiókra vonatkozó éves fejlesztési kereteit.

Csúszik több, nagy összegű fontos uniós pályázat

2015. 09. 25. 12:54

Szeptember vége helyett várhatóan 2015. október 30-tól lesznek beadhatók a támogatási kérelmek az 50 milliárd forintos keretösszegű, "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása" című GINOP-2.1.1-15 kódszámú pályázat kapcsán - jelent meg csütörtökön a hivatalos kormányzati pályázati oldalon. Tudomásunk szerint az ok az, hogy túl komplexre sikerült a kiírás, így át kell azt kicsit dolgozni. Közben a napi.hu arról írt ma reggel, hogy a GINOP 4. prioritásába (energia) tartozó, a kkv-k energiatermelését és energiafelhasználását támogató pályázatok leghamarabb novemberben jelenhetnek meg, de az egyeztetések időigénye miatt lehet, hogy idén már meg sem jelennek.

Legyen Ön is az Auchan Magyarország Kft. új beszállítója!

2015. 09. 21. 11:31

A Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara az Auchan Magyarország Kft. együttműködésével Beszállítói Napot szervez.

 

Közzétették a Horizont 2020 program 2016-2017 évi munkatervének tervezetét

2015. 09. 21. 11:29

A munkaprogramokat a jelenlegi, nem végleges verzióban tették közzé a potenciális pályázók tájékoztatására. A programok elfogadására előreláthatóan 2015. október közepén kerül sor. A munkaprogram tartalmát az Európai Bizottság az elfogadásig módosíthatja.

Változások a visszatérítendő EU források igénylésében

2015. 09. 21. 10:59

A vállalkozások a jövőben 3 budapesti és 397 vidéki helyszínen igényelhetik a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által közvetített visszatérítendő EU-s forrásokat és a bank saját hiteltermékeit - közölte a Miniszterelnökség. Állításuk szerint megfordítják a támogatásigénylés logikáját.

Átírták a népszerű EU-s pályázat szabályát

2015. 08. 27. 14:18

Meglepő módszerrel, előzetes értesítés nélkül közölt egy igen fontos szabályváltozást ma délelőtt hivatalos EU-s pályázati oldalán a kormány: délelőtt 11 órától nem támogatható a GINOP-1.2.2-15 kódszámú pályázat keretében az a beruházás, amely a szabad vállalkozási zónának nem minősülő településen valósult volna meg. A pályázati oldalon más fontos információkat is közzétettek ma a két most futó és nagy népszerűségnek örvendő kkv kapacitásbővítő pályázat kapcsán.

Kötelező energetikai auditok várnak a nagyvállalatokra

2015. 08. 26. 08:53

Az Európai Unió fokozott figyelmet fordít az energiafelhasználás csökkentésére és hatékonyabbá tételére. Ennek részeként a 2012/27/EU direktíva kötelezővé teszi a 250 főnél nagyobb létszámú, vagy min. 50m€ árbevételt elérő (tehát kkv-nak nem minősülő) vállalatoknak, hogy 2015. december 5-ig energetikai auditot végeztessenek. Az energia auditot ezután rendszeresen ismételni kell. Azok a vállalatok, amelyek az ISO 50001 szabvány szerint tanúsított energiagazdálkodási irányítási rendszerrel rendelkeznek, mentesülnek a kötelező energia audit alól.

Magyarország őszre teljesen lehívja az előző ciklus uniós forrásait

2015. 08. 12. 15:45

A hazai pályázóknak már kifizették a 2007-2013-as uniós ciklus forrásainak 96 százalékát, az ősszel befejeződhet az uniós keret teljes lehívása - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Útmutatócsere a GINOP pályázatoknál

2015. 07. 28. 09:53

Általános útmutató csere történt a mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítését támogató, valamint a mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásait támogató felhívásban.

Indulnak az uniós pályázatok! Mire kell figyelniük a pályázóknak?

2015. 07. 09. 08:20

Elindul a pályázati lehetőség az első nagyobb összegű gazdaságfejlesztési pályázatoknál. A Piac & Profi  szakértője segít, mire érdemes figyelni nem csak a beadáskor, de a sikeres pályázat után is.

GINOP – változások a kapacitásbővítő pályázatoknál

2015. 07. 03. 11:20

A piaci visszajelzések hatására a közelmúltban meghirdetett kapacitásbővítő pályázatok esetében a kormányzat számos ponton módosította a pályázatokat.

Elérhetők a pályázati kitöltő programok

2015. 07. 02. 09:31

2015. július 2-án megjelentek a kitöltő programok a „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című (GINOP-1.2.1-15 kódszámú), valamint a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” című (GINOP-1.2.2-15 kódszámú) felhívásokhoz.

Uniós támogatások: százmilliárdot emel a kormány

2015. 07. 01. 14:53

830 milliárd forint helyett 930 milliárd forintnyi európai uniós támogatásra pályázhatnak idén a vállalkozások.

Újdonság az uniós pályázatok kapcsán!

2015. 07. 01. 13:51

Megjelentek a vállalkozások által leginkább várt új uniós pályázatok technológiafejlesztés, kapacitásbővítés és piacra jutás támogatására, és a pályázatokhoz mostantól automatikusan igényelhetők a Széchenyi Kártya Program uniós pályázatokhoz kapcsolódó hitelei.

Külpiaci tájékoztató fórum

2015. 05. 12. 09:58

2015. június 22-26. között kerül megrendezésre a külgazdasági attasé hálózat éves értekezlete a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében.

Kedvező üzleti helyzetre számítanak a vállalkozások

2015. 05. 12. 09:41

Az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (MKIK GVI) 2015. áprilisi vállalati konjunktúra felvétele szerint a vállalkozások az üzleti környezet további javulására számítanak a következő fél évben, amit mutat az is, hogy a kamara konjunktúra indexe az októberi plusz 34 pontról áprilisra plusz 42 pontra emelkedett.

Vietnámi üzleti lehetőségek

2015. 05. 06. 08:39

2015. április 10-én Őexcellenciája Nguyen Thanh Huan, Vietnam Budapesti Nagykövete, valamint a Nagykövetség első titkára és a gazdasági ügyekért felelős személye a Vas Megyei Kereskedelmi Kamarában tárgyalt Kovács Vince Kamarai Elnökkel, valamint Szabó László és Kopcsándi György elnökségi tagokkal.

MEGJELENT AZ EFOP

2015. 04. 16. 08:14

Az EFOP 2015-ös évének fejlesztési kerete, azaz az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program különböző fejlesztési prioritásaihoz tartozó pályázatai idei évi ütemezése megjelent.

Pályázati Felhívás – a kamarai tanácsadói rendszer bővítéséhez

2015. 03. 13. 10:01

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, mint a megye gazdasági önkormányzata a közel egy éve létrehozott tanácsadói rendszer pozitív tapasztalatai alapján és a vállalkozóktól beérkezett további igények, a megye gazdaságfejlesztési stratégiájában megfogalmazott célok teljesítése érdekében ISMÉTELTEN pályázatot ír ki.

Svédországi beszállítási lehetőség

2015. 03. 12. 08:17

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH), felhívja a hazai logisztikai, elektronikai (PLC) és infokommunikációs szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások figyelmét aktuális svédországi beszállítói lehetőségekre.

Itt a nagy hír! Dőlhetnek az uniós milliárdok

2015. 02. 16. 09:25

Az öt, talán legtöbbek által várt magyar Operatív Program (OP) támogatását hagyta jóvá ma az Európai Bizottság, amelyek keretösszege 18,7 milliárd eurót tesz ki, így a hatalmas forráskeret immár hivatalosan is Magyarország rendelkezésére áll. A brüsszeli zöld jelzés ismeretében végre már a közös uniós kassza kockázatára kezdheti el meghirdetni a kormány a különböző (gazdaságfejlesztési) pályázatokat

A GVI negyedéves konjunktúra felvételének eredményei

2015. 02. 11. 14:04

Derűlátó várakozások a hazai üzleti klímában

 

Vállalkozási feltételek Németországban és Ausztriában 2015

2015. 01. 21. 13:14

Megjelent a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara "Vállalkozási feltételek Németországban és Ausztriában 2015" c. kiadványa, melynek célja tájékoztatást nyújtani a magyar vállalkozásoknak a fent nevezett országokba való piacra lépéséről.

Januárban lép hatályba az új innovációs törvény

2014. 12. 11. 08:53

Az országgyűlés elfogadta a tudományos kutatásról, fejlesztésről és innovációról szóló 2014. évi LXXVI. törvényt, amely 2015. január 1-jével, pontosan tíz évvel az első innovációs törvény hatályba lépését követően fog annak a helyére lépni.

Mi várható a gazdaságfejlesztésben 2014-ben?

2014. 08. 27. 10:29

A Kormány véglegesítette a 2014-20 közötti időszak fejlesztési irányvonalait összefoglaló Operatív Programokat, és benyújtotta azokat az Európai Bizottságnak. A mikro-, kis- és középvállalkozások életében ezek közül a legnagyobb jelentősége a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programnak van, melynek benyújtott változata nyilvánossá vált. Nézzük, mi várható 2014-2020 között.

235 000 forint volt a bruttó átlagkereset az év első felében

2014. 08. 22. 11:00

3,0%-kal nőttek az átlagkeresetek az egy évvel korábbihoz képest a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozások, a költségvetési intézmények és a nonprofit szervezetek körében - derül ki a KSH friss jelentéséből.

Beszállítókat keres a GE Hungary Kft.

2014. 07. 22. 09:38

A GE Hungary Kft. jelezte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara részére, hogy beszállítókat keresnek a cég veresegyházi üzeme részére a gázturbina alkatrészek beszerzési területére.

Ipari hűtőberendezésekhez, kondenzátorokhoz keresnek beszállítókat

2014. 07. 18. 12:05

A GE Hungary Kft. beszállítókat keres török partnerük részére. A beszállítói projekt az EXIM Bank együttműködésével valósulna meg, amennyiben Magyarországon találnak megfelelő beszállítót.

Gazdasági Havi Tájékoztató 2014. június

2014. 07. 11. 08:30

Megjelent az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézetének júniusi tájékoztatója, amelyet a mellékletekben olvashatnak magyar és angol nyelven.

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályai

2014. 05. 14. 08:28

Megjelent a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Európai Uniós Jogi Főosztálya által készített tájékoztató, melyek célja elősegíteni a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. Korm. rendelet (II. 26.) megértését, és alkalmazását.

Ha Kelet felé nyitna - térítésmentes hirdetési lehetőség magyar vállalkozásoknak

2014. 04. 28. 16:35

A Kirovográdi Regionális Kereskedelmi és Iparkamara „Зовнішсервіс”/„Zovnishservice” c. on-line kiadványa (www.chamber.kr.ua/zovnishservice.html ), a megye üzleti híreivel való megismerkedés mellett, lehetőséget nyújt az ukrán piacban érdekelt magyarországi vállalkozások kereskedelmi ajánlatai, pályázati felhívásai stb. információ térítésmentes közzétételére.

Pénz, de honnan? roadshow

2014. 03. 12. 14:42

Ismét Pénz, de honnan? roadshow. Fókuszban a 2014-2020-as EU-s költségvetési ciklus pályázati forrásai, a kkv-knak jutó operatív programok.

Élelmiszerhigiéniai fórum vendéglátóipari vállalkozások részére

2014. 02. 21. 09:18

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Élelmiszerhigiéniai fórumot szervez a vendéglátóipari vállalkozásoknak, melyre tisztelettel meghívjuk Önt és/vagy munkatársát.

Új piacok, új lehetőségek a magyar vállalkozások előtt

2014. 02. 20. 10:40

Egyedülálló lehetőséget kínál a magyar kis- és középvállalkozások számára a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH). Tevékenységének köszönhetően a hazai kkv-k termékei és szolgáltatásai eljuthatnak olyan, az Európai Unión kívüli országokba, mint Oroszország, Kína, Kazahsztán, Azerbajdzsán, Törökország, az Egyesült Arab Emírségek, Szaúd-Arábia és Jordánia.

A NAV tájékoztatója a pénztárgép használatra kötelezett adóalany számlakibocsátáshoz kapcsolódó bejelentési és adatszolgáltatási kötelezettségéről

2014. 02. 06. 12:08

A NAV a mai napon tette közzé a pénztárgépet használó vállalkozók számlaadáshoz kapcsolódó bejelentési és adatszolgáltatási kötelezettségéről a tájékoztatóját. Azt a tényt, hogy a pénztárgép használatra kötelezett adóalany bizonylatkibocsátási kötelezettségének számla kibocsátásával tesz eleget, köteles az állami adóhatóságnak a tevékenységét már folytató adóalany 2014. január 23-t követő 15 napon belül, vagyis 2014. február 7-ig.

Gazdaságfejlesztési szolgáltatásaink

2014. 02. 06. 11:30

 

 • Tájékoztatás a gazdaságot érintő jogszabályokról
 • Tanácsadás vállalkozás indításával kapcsolatban
 • Tanácsadás ausztriai munkavégzésről vállalkozásoknak
 • Belkereskedelmi tanácsadás
 • Pályázati tanácsadás
 • Iparjogvédelmi, szellemi tulajdonvédelmi, K+F, innovációs tanácsadás
 • Gazdasági elemzések, konjunktúra felmérések készítése
 • Üzleti találkozók szervezése bel- és külföldön
 • Külföldi szakmai utak szervezése
 • Információszolgáltatás bel- és külföldi vásárokról, kiállításokról
 • Üzleti ajánlatok közvetítése, üzleti partnerkeresés
 • Kamarai csoportos energia-beszerzés
 • Europe Direct Tájékoztató Központ - Vas megye

Részletek

Vállalkozási feltételek Németországban és Ausztriában - 2014

2014. 02. 05. 12:07

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gondozásában jelent meg - az Építési   Vállalkozók Országos   Szakszövetsége   (ÉVOSZ)  közreműködésével - a „Vállalkozási feltételek Németországban és Ausztriában – 2014”   címet viselő kiadvány.

 

Megjelent az Adótanácsadó 2014

2014. 02. 05. 10:20

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megjelentette az Adótanácsadó 2014 c. kiadványt, mely a kis- és középvállalkozásoknak szóló általános adózási tájékoztató.