NŐI ERŐ – Stabil alap nőknek Vas megye déli és keleti részén - sajtóközlemény

Szerző: Czékman-Illés Renáta | 2020. január 20.

Félidőben - Több ezren érdeklődtek már a vasi kamara irányításával működő hároméves „nőprojekt” szolgáltatásai iránt

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Sajtóközlemény

 

Félidőben - Több ezren érdeklődtek már a vasi kamara irányításával működő hároméves „nőprojekt” szolgáltatásai iránt

2020. január 15.

 

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara konzorciumi vezetésével működő „NŐI ERŐ – Stabil alap nőknek Vas megye déli és keleti részén” (EFOP-1.2.9-17-2017-00016) című pályázat keretében megvalósuló hároméves projekt elmúlt másfél évének történéseit összegezték a napokban a konzorciumi partnerek – IFKA Kft., Pannon Novum Kft., Változó Világért Alapítvány. A projekt az Európai Unió támogatásával a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 199,80 millió Forint vissza nem térítendő támogatásból. Célja a család-munka-magánélet összehangolása, az atipikus foglalkoztatási formák népszerűsítése a helyi igényeknek megfelelően együttműködve.

 

 

 

Az eddigi idő alatt több ezer érdeklődő vett részt a Celldömölkön és környékén futó projekt rendezvényein. Úgy, mint a megyei karrierhét részeként megrendezett női karriernapon, a munka és a magánélet összehangolását segítő anyák napi programsorozaton vagy dr. Zacher Gábor nagysikerű előadásán. A nagyszabású, időszaki eseményekre regisztrálók száma megközelíti az 1500-at.

 

Ezen kívül rendszeresen szerveztek speciális tematikájú kislétszámú eseményeket, csoportos foglalkozásokat is: kisgyermekes szülőknek tartott tanácsadásokat, a munkába való visszatérést fontolgató hölgyeknek szóló tréningeket, pedagógus- és műszakvezetői műhelymunkákat vagy a továbbtanulás előtt álló gyermekek szüleinek szóló tájékoztatásokat. A fenti fejlesztő programokon közel 500 fő vett részt.

 

Továbbá folyamatos a környékbeli munkáltatók felkeresése és tájékoztatása az alternatív foglalkoztatási lehetőségek bemutatását megcélozva. Ehhez kapcsolódva kéthavonta nagy sikerrel zajlik a változatos témákat felvonultató HR-klub.

 

A projekt kezdete óta Család és Karrier Pont iroda is működik Celldömölkön, ahol többek között a kedvelt anya-gyermek- vagy német programokon kívül a munkavállalással, akár az önéletrajz, a motivációs levél megírásával kapcsolatban is kérhetnek egyénre szabott segítséget az érdeklődők. Népszerű szolgáltatás a gyermekfelügyelet, amit a programok alkalmával is tudnak biztosítani szakemberek igénybevételével. A folyamatosan elérhető segítő szolgáltatásokat eddig 350 alkalommal vették igénybe.

 

A projekt 2021.március végéig számos lehetőséget biztosít az érdeklődőknek. Folytatódik a HR-klub, az állásbörzék, elindul a szülői és családi tanácsadó képzés, színes női- és családi programok közül lehet majd válogatni. Szakmai programok épülnek az atipikus foglalkoztatási formák népszerűsítése köré, illetve sikeres nők, anyukák, vállalkozók is megosztják a közönséggel jó gyakorlataikat.

Mindezekre a megye több településén kerül sor a négy konzorciumi tag és a harminc céges együttműködő partner közreműködésével.

 

A projektről bővebb információt a www.vasinok.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető: Czékman-Illés Renáta szakmai vezető (illes.renata@vmkik.hu, +36305199501)

Csatolt állományok: