Üdvözöljük a

Év Fagylaltja verseny- Szombathelyen | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Év Fagylaltja verseny- Szombathelyen

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2019. április 25.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete az idei évben is meghirdeti az Év Fagylaltja versenyt. A verseny célja a kiváló magyar kézműves fagylaltok népszerűsítése.

Célunk, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva az emberekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt.

Szeretnénk, ha a verseny szakmai elismertsége mellett a társadalmi ismertsége is növekedne, ezért az ipartestület elnöksége úgy döntött, tovább erősítjük a verseny „fesztivál” jellegét.

A versenyt számos szakmai és lakossági program (fagylalt bemutatók, kóstolás, koncert) kíséri majd, melyekről a későbbiekben részletes tájékoztatást fogunk Ipartestületünk honlapján (www.cukraszat.net) megjelentetni.

 

A verseny időpontja: 2019. május 23. csütörtök

A verseny helyszíne: Szombathely, Fő tér

Nevezési határidő: 2019. május 10.

 

A cukrászdák, fagylaltozók versenyébe olyan fagylaltokkal lehet nevezni, amelyek természetes alap és járulékos anyagokkal, természetes állomány javítóval – pl: szentjánoskenyérmag liszt, guarmag liszt, agar-agar, pektin, illetve ezek keverékei használatával – tejes fagylaltok esetében főzéssel készülnek, lehetőleg tojás felhasználásával. (Neutro-k használata is engedélyezett, max. 5 g / liter adagolásban). Kizárólag saját készítésű öntetekkel, variegátókkal, díszítésekkel ízesíthetők és díszíthetők, és a hagyományos technológiai sorrendet betartva kerülhetnek a tégelyekbe.

Díjazás: Év Fagylaltja vándorserleg, kategóriánkként 1 db aranyérem, 1 db ezüstérem, 1 db bronzérem, Közönségdíj, Kézműves Fagylalt Nívódíj, oklevelek

 

A részletes versenykiírást és a nevezési lapot a Cukrász Ipartestület honlapjáról (www.cukraszat.net) letölthetik. További információért a honlapon található elérhetőségeken fordulhatnak kollégáinkhoz.

Várunk minden kedves Kollégát Szombathelyen!