Üdvözöljük a

A mestervizsgára jelentkezéshez szükséges dokumentumok | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A mestervizsgára jelentkezéshez szükséges dokumentumok

Szerző: Kiss-Bauer Szilvia | 2017. augusztus 28.

*Hiteles másolatban:

1. Szakmunkás-bizonyítvány/szakmai képesítést igazoló bizonyítvány.

2. Adott esetben: eredményesen letett szakirányú technikus/mérnöki vizsgabizonyítvány/oklevél, illetve egyéb beszámítható vizsgák bizonyítványai.

3. Vállalkozói igazolvány, vagy 30 napnál nem régebbi cégkivonat.

4. A szakirányú szakmai gyakorlatot dokumentáló igazolások a munkaadótól, NAV/ OEP hivatalos igazolás, illetve az ügyfélkapu rendszerből lehívható munkaviszonyt igazoló igazolás.

 

A bizonyítványokkal és igazolásokkal nem megfelelően ellátott jelentkezés nem befogadható.

Abban az esetben, ha a gyakorlati idő igazolása külföldi munkáltató igazolása alapján történik, minden esetben OFFI fordítást kell kérni a jelölttől.

Külföldön szerzett szakképesítés csak akkor befogadható, ha a Magyar Ekvivalencia és Információs Központ eljárása alapján kiállított igazolással ellátott a dokumentum.

A mestervizsgára jelentkezés befogadásához szükséges befizetés igazolása:

a) kizárólag mestervizsgára jelentkezés esetén a vizsgadíj legalább 50%-át,

b) mestervizsgára felkészítő tanfolyam és mestervizsgára jelentkezés esetén a területi kamara által kalkulált összes költség legalább 20%-át

a jelentkezést követő 8 munkanapon belül igazoltan befizeti.

*A szakképesítést igazoló bizonyítványról készített hiteles másolatnak fogadható el a kamara ügyintézője által, az eredeti dokumentumról készített és a másolatot készítő kamarai ügyintéző aláírásával, kamarai pecséttel ellátott fénymásolat is. A hitelesítés szövegét minden esetben rá kell vezetni a hitelesítendő dokumentumra.