Üdvözöljük a

C. alprojekt – Gyakornoki program | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

C. alprojekt – Gyakornoki program

Szerző: Simon András | 2015. október 28.

TÁMOP 2.3.4.B-13/1-2013-0001 „Dolgozva tanulj!”
C. alprojekt – Gyakornoki program

2014. május 31-én lejárt a beadási határideje a TÁMOP-2.3.4.A-13/1 kódszámú „Gyakornoki program a tanulószerződés keretében tanult pályakezdők támogatására a konvergencia régiókban” című könnyített elbírálású pályázatnak.

A pályázat keretében azon mikro-, kis- és középvállalkozások projektjei kapnak támogatást, amelyekben:

 1. a pályázó vállalja olyan fiatal, szakképesítéssel rendelkező pályakezdő alkalmazását, aki 25 év alatti, első szakképesítését szerezte nappali tagozatos oktatásban, és saját szakmájában még nem dolgozott. A foglalkoztatás olyan munkakörben történhet, amelynek betöltésére a pályakezdőt megszerzett szakképesítése kifejezetten képesíti.
 2. a pályázó vállalja, hogy a célcsoporttagot legalább a mindenkori garantált bérminimumnak megfelelő munkabérrel alkalmazza a támogatott 9 hónap alatt, továbbá az azt követő legalább 4,5 hónap kötelező továbbfoglalkoztatási időszakban.
 3. a pályázó vállalja, hogy projekt megvalósítása során megjelöl egy szakembert, aki mentorként utógondozó, segítő, értékelő szerepkört tölt be a tapasztalatokkal még nem rendelkező pályakezdő fiatal mellett.

Az igényelhető támogatás mértéke de minimis támogatásra jogosultak esetében:

 • gyakornok 9 havi bérköltségének 90-100%-a minimum a garantált bérminimum, maximum a garantált bérminimum  1,5-szerese járulékokkal növelve, új státusz létrehozása esetén
 • 9 hónapig gyakornokok száma x havi 54.000 Ft támogatás a mentor havi költségei és általános adminisztratív havi költségekre
 • eszközbeszerzés, felújítás összesen maximum a fentiek összegének 25%-a.

 

 

Gyakornoki programhoz kapcsolódó  Help Desk rendszer

 

A pályakezdő gyakornokok támogatására a Kereskedelmi és Iparkamarák által megvalósított, a TÁMOP-2.3.4.B-13/1 jelű kiemelt program keretein belül kialakított tanácsadói hálózat munkatársai nyújtanak szakmai és módszertani segítséget a gyakornokokat fogadó vállalkozások mentorai, gyakornokai részére.

 

A „Help Desk” jellegű szolgáltatás a vállalkozások adminisztrációit végzőinek, a gyakornokok és mentoraik gyakornoki programba lépéséhez, valamint a vállalkozások és a gyakornokok közötti kapcsolatfelvételhez, információ jutásához ad segítséget.

Az alábbi területekre terjed ki az online „Help Desk” szakmai segítségnyújtás:

 • gyakornok keresés
 • gyakornoki munkahely keresés
 • gyakornokok munkáját támogató mentorok szakmai-módszertani
 • gyakornoki programhoz kapcsolódóan szakképzést érintő online tájékoztatás, tanácsadás
 • oktatási intézmények részére tájékoztatás a gyakornoki programba lépés lehetőségeiről
 • szakmai információs anyagok nyilvánossá tétele

 

Help Desk elérése:

http://tamop.isziir.hu/helpdesk/www/index.php

 

 

Területi tanácsadó (mentor):

Bauer Éva

bauer.eva@vmkik.hu

94/501-857