Üdvözöljük a

„ MI FÁN TEREM?” - A FIATAL SZAKEMBER, A JÖVŐ MESTERE kiállítás | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

„ MI FÁN TEREM?” - A FIATAL SZAKEMBER, A JÖVŐ MESTERE kiállítás

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2018. május 15.

Csodálatos teremtmény a fa. A földből táplálkozik, a levegőből építkezik és életet ad a föld élőlényeinek. Gyökerei a földből szívják fel táplálékát, a szerves bomlástermékeket. A levegő széndioxidját használja fel, a fotoszintézis révén, szén alapú építő anyagainak létrehozásához. A kibocsátott oxigén pedig a többi élőlény, így az ember számára is nélkülözhetetlen.

A fát, mint nyersanyagot az emberiség ősidők óta használja. Elégeti, hogy világítson, hőt termeljen vele, mechanikai tulajdonságait kihasználva eszközöket, műalkotásokat, járműveket, bútorokat, építményeket, épületeket hoz létre belőle, kémiai átalakításokkal faszenet, cellulózt, gyógyszereket, egyéb vegyi anyagokat gyárt belőle.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vizsgamunka-kiállításán a 2017-2018-as tanév végzős asztalos és faipari technikus diákjainak munkái kerülnek bemutatásra.

 

A mai világban a minőségi fa csak akkor garancia egy értékes termékre, ha az mester-ember keze alatt születik meg. Ma nagyszükség van a szakemberek, mesteremberek ötletgazdagságára, a kiválóan elsajátított technikára, a szépérzékre, ami összhangban van a fával, annak tulajdonságaival. Talán ez a kis kiállítás is tükrözi, hogy „Mi fán terem” a fiatal szakember, a jövő mestere, aki az elődeink értékeit képes összeötvözni a korának szépségével.

 

A kiállítás látogatható: 2018. június 6- június 28-ig , minden nap 09:00-17:00 óra között.

 

Helyszín: Kámoni Arborétum és Ökoturisztikai Központ

9700 Szombathely, Szent Imre herceg u. 84/b.

 

 

 

 

 

 

 A kiállítás létrejöttét támogatja:

 

-        A.H. Universal Bau Kft.

-        Csercsics Faipari Kft.

-        Nypan Forgácslap Feldolgozó és Értékesítő Kft.

-        Ráció Szerszám Kft.

-        Wéberker Kft.