Üdvözöljük a

Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Egyéni vállalkozói tevékenység szüneteltetésének gyakorlati tudnivalói

2020. február 28.

Az egyéni vállalkozás szüneteltetése sokaknak fejtörést okoz. Ennek fő oka az, hogy sok apró részletre kell odafigyelni, ráadásul az évek során időről időre változtak is az ezzel kapcsolatos teendők.

Hitel a fuvarozó vállalkozások számára

2016. február 12.

A jogosultsági feltételeknek megfelelő kis-és középvállalkozások az általuk üzemeltetett, útdíj fizetésre kötelezett gépjárművekre, járművenként maximum 1 millió forintos forgóeszközhitelt (a továbbiakban: Útdíj hitel) igényelhetnek az Útdíj Hitelprogram keretében.

Felére csökkent az építőipari körbetartozások értéke

2015. augusztus 4.

Az elmúlt években jelentős előrelépés történt az építőipari adósságok felszámolásában, a lánctartozásban érintett korábbi 400 milliárd forint a felére csökkent. Bár az iparági vállalkozások követeléseik húsz százalékához most sem jutnak hozzá időben, de azok nagy részét behajthatónak minősítik

Fagykár - többlettámogatás igényelhető

2016. augusztus 8.

Megjelent a 51/2016. (VII.21.) FM rendelet, amely alapján a fagykárt szenvedett mezőgazdasági vállalkozások, vállalkozók többlettámogatást igényelhetnek az Agrár Széchenyi Kártya keretében (ASZK).

A Békéltető Testület közleménye

2015. október 7.

Sárvári lakosmagánszemély fogyasztó bejelentésére a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mellett Működő Békéltető Testület fogyasztóvédelmi eljárást folytatott le a Taurus Reisen Utazási Iroda Kft. 1067 Budapest, Teréz krt. 33. szám alatti székhelyű vállalkozással szemben.

A Békéltető Testület kötelezte a vállalkozást, hogy árleszállítás címén 8 napon belül fizessen meg a fogyasztónak 100.000 Ft-ot, azaz Egyszázezer forintot. 

A vállalkozás a lefolytatott bizonyítási eljárás alapján hozott határozat ajánlásának nem tett eleget, így a Fogyasztóvédelmi törvény alapján a fogyasztó kérte a marasztaló határozat közzétételét.

 

Mit és hogyan ellenőriz a hatóság?

2014. szeptember 1.

Mit és hogyan ellenőriz a hatóság? címmel rendezvénysorozatot indít kamaránk.

Ennek első előadásaként a munkaügyi és a munkavédelmi ellenőrzésekről hallhatnak tájékoztatót az érdeklődők.