Cookie / Süti tájékoztató
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy az vmkik.hu honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
bővebben
Elfogadom
AA

2024. év Gluténmentes kenyér és péksütemény verseny

2024. augusztus 13.

A Magyarok Kenyere Program keretén belül a Magyar Coeliakia Egyesület az AMUREX GM Hungária Kft-vel együtt meghirdeti az év Gluténmentes Kenyér- és Péksütemény versenyét 2024 évben is.

A versenyre jelentkezni kategóriánként legfeljebb 2, mindösszesen 4 termékkel lehet:

1.kategória: Gluténmentes kenyerek

Friss kenyér (minőségmegőrzési ideje max. 6 nap)

Tartós kenyér (minőségmegőrzési ideje legalább 6 nap)

2.kategória: Gluténmentes péksütemények

Töltetlen péksütemények (édes és sós)

Töltött péksütemények (édes és sós)

 

Jelentkezési határidő: 2024. szeptember 20. 24:00 óra

A jelentkezési lapot a coeliac@t-online.hu e-mail címre kell megküldeni.

Nevezés: kitöltött Nevezési Adatlap, a kért mellékletekkel és nyilatkozatokkal, amely a nevezési díj számla ellenében történő megfizetésével válik érvényessé.

Az adatlapon meg kell adni a benevezett gluténmentes kenyér és péksütemény nevét, tömegét és összetevőinek felsorolását (ezt kiválthatja pl. a termék címkéje vagy csomagolása is).

Nevezési díj: Kategóriánként 10.000 Ft+ÁFA

Egyéb feltételek: A vállalkozásnak minimum 1 lezárt üzleti évvel kell rendelkeznie.

A gluténmentes termékeknek meg kell felelniük a 1169/2011/EU és a 828/2014/EU rendeletek követelményeinek, és olyan gluténmentes üzemben készülhetnek, amelyekben HACCP- vagy más (pl. BRCGS, IFS, AOECS Standard 3.0) minőségirányítási rendszerek működtetésével biztosítják a glutén kereszt-kontakt megelőzését.

A versenybe benevezett összes termék gluténtartalmáról 1 hónapnál nem régebbi, független, akkreditált laboratórium által, R5 Mendez eljárással végzett mérés eredményét mellékelni kell. A verseny egyik támogatója a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft (MTKI Kft.) cégenként egy termék vizsgálatát térítésmentesen elvégzi. A minták eredménye 1 hét után várható. A vizsgálattal kapcsolatban Kalmárné Dr. Hollósi Erikát kell keresni.

(+36/30/091/44/26)

A zsűrizés időpontja: 2024. szeptember 26. (csütörtök) 14:00 óra.

A termékek leadásának időpontja: 2024. szeptember 26. 9:00 – 13:00 óra között.

A termékek leadásának és a zsűrizés helyszíne: KmASZC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola Tanműhelye (EuroSkills Bakery Tehetséggondozó Bázis) 1148 Budapest, Almádi u. 3-5.

A zsűrizésre friss, illetve minőségmegőrzési időn belüli termékeket kell biztosítani: a kenyérből 4 db-ot, péksüteményekből 8 db-ot. A tartós termékek anonimizáltan kerülnek az érzékszervi bírálatot végző zsűri elé, az előkészítést végző személyek nem vesznek részt abban a folyamatban.

Eredményhirdetés: 2024. október 16. (szerda).

Eredményhirdetés helyszíne: a későbbiekben kerül kihirdetésre.

Díjak: A 2x2 kategória 1 -3. helyezettjét díjazzuk, továbbá különdíjak odaítélésére a jogot fenntartjuk.

A kategóriák nyertesei jogosultak lesznek a „2024 Gluténmentes Kenyere” és a „2024 Gluténmentes Péksüteménye” cím használatára.