Cookie / Süti tájékoztató
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy az vmkik.hu honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
bővebben
Elfogadom
AA

Elkezdődtek a szakmai vizsgák a Vas Vármegyei SZC Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Kollégiumban is

2024. május 15.

Ma a 3 éves szakképző évfolyam végzős szakácsai és pincérei-vendégtéri szakemberei adtak számot gyakorlati tudásukról.

Míg a szakács tanulók a konyhában készítették a 4 fogásos ebédet, addig a jövendő vendégtéri szakemberek a menühöz kapcsolódva készítették elő a terítékeket, hűtötték be a megfelelő bort és kevertek koktélt.

A konyhában szorgoskodók egy-egy „nyersanyag” kosarat kaptak, melynek felhasználásával kellett a menüsort elkészíteni. Ez nem volt teljesen ismeretlen, hisz nekik az évek során tanultak alapján kellett 4 ilyen nyersanyag kosarat összeállítani, ezekhez kapcsolódva 4X4, 4 fogásos menüt megtervezni.

Ahhoz, hogy ma a gyakorlati vizsgán részt vehessenek a diákok, előzetesen egy portfoliót kellett összeállítaniuk.

A pincér tanulóknak egyébként német nyelven kellett kommunikálniuk a vendégekkel, német szaknyelven kellett italt ajánlani nekik.

Kamaránk munaktársai is vendégek voltak a szakmai vizsgán, s elmondhatjuk , a kiszolgálás és a felszolgált ételek is nagyon jól sikerültek.

A mai gyakorlati vizsgát a hónap végén egy interaktív központi vizsga követ.