Ma a 3 éves szakképző évfolyam végzős szakácsai és pincérei-vendégtéri szakemberei adtak számot gyakorlati tudásukról.
Míg a szakács tanulók a konyhában készítették a 4 fogásos ebédet, addig a jövendő vendégtéri szakemberek a menühöz kapcsolódva készítették elő a terítékeket, hűtötték be a megfelelő bort és kevertek koktélt.
A konyhában szorgoskodók egy-egy „nyersanyag” kosarat kaptak, melynek felhasználásával kellett a menüsort elkészíteni. Ez nem volt teljesen ismeretlen, hisz nekik az évek során tanultak alapján kellett 4 ilyen nyersanyag kosarat összeállítani, ezekhez kapcsolódva 4X4, 4 fogásos menüt megtervezni.
Ahhoz, hogy ma a gyakorlati vizsgán részt vehessenek a diákok, előzetesen egy portfoliót kellett összeállítaniuk.
A pincér tanulóknak egyébként német nyelven kellett kommunikálniuk a vendégekkel, német szaknyelven kellett italt ajánlani nekik.
Kamaránk munaktársai is vendégek voltak a szakmai vizsgán, s elmondhatjuk , a kiszolgálás és a felszolgált ételek is nagyon jól sikerültek.
A mai gyakorlati vizsgát a hónap végén egy interaktív központi vizsga követ.